Κανενα κρουσμα νεας γριπης στο νοσοκομειο Κομοτηνης

Πανδημία της νέας γρίπης πλήττει πλέον την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα διαρκέσει από ένα έως δύο χρόνια και στο διάστημα αυτό αναμένεται να νοσήσει ο ένας στους τρεις ή, αν επικρατήσει το χειρότερο σενάριο, περίπου οι μισοί Έλληνες. Στο μεταξύ, ερευνητές αγωνίζονται για να παρασκευάσουν εμβόλιο που θʼ απευθύνεται σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες. Τα καλά νέα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν είχαμε κανένα κρούσμα στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής Γιάννης Καβαρατζής μίλησε στον ΠτΘ για τα μέτρα που πήραν, όπως αυτά ορίστηκαν από το υπουργείο. «Το νομαρχιακό νοσοκομείο πήρε συγκεκριμένα μέτρα που αφορούν στην ενημέρωση των γιατρών, την προετοιμασία του ειδικού θαλάμου υποδοχής, την προμήθεια ειδικών στολών και τέλος των φαρμάκων.

Όλα αυτά έχουν γίνει και σε περίπτωση που προκύψει κάποιο περιστατικό θα προωθείται στα αντίστοιχα πανεπιστημιακά νοσοκομεία που έχουν οριστεί με απόφαση του υπουργού Υγείας. Για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έχουμε το δικό μας πανεπιστημιακό στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα την κλινική του κ. Μαλτέζου».


Ο κ. Καβαρατζής αναφέρει πως στο νοσοκομείο Κομοτηνής δεν υπήρξε κάποιο κρούσμα αλλά ούτε καν υπόνοιες. «Υπάρχουν άτομα που λόγω συμπτωμάτων φοβούνται κι έρχονται στο νοσοκομείο, λόγω και της καλής ενημέρωσης που υπάρχει. Ίσως να οφείλεται και στο ότι έγινε μια καλή καμπάνια πληροφόρησης για τα τσιμπούρια και παράλληλα ενημερώσαμε πως αν εμφανιστεί υψηλός πυρετός σε κάποιον θα πρέπει να έρχονται στο νοσοκομείο».

Όσα για τα τσιμπούρια που αποδείχθηκαν θανατηφόρα με περιστατικό και στην περιοχή μας, ο διοικητής του νοσοκομείου είπε πως αφαίρεσαν 15 συνολικά αλλά όχι από τα επικίνδυνα. «Το τσιμπούρι που φέρνει τον ιό του Κριμαϊκού πυρετού δεν το εντοπίσαμε. Τα 15 συγκεκριμένα τα έχουμε στείλει στο εργαστήριο κι ευτυχώς σε όλες τις περιπτώσεις τʼ αποτελέσματα ήταν καλά».

Οι επιστήμονες αγωνίζονται για να παρασκευάσουν εμβόλιο κατά το δυνατόν γρηγορότερα, πριν η νέα γρίπη περάσει σε περίοδο έξαρσης από το φθινόπωρο. Ο κ. Καβαρατζής αισιοδοξεί να παραχθεί και να κυκλοφορήσει το συντομότερο και αναφέρει πως θα πρέπει να εμβολιαστούν ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως είναι τα μικρά παιδιά, οι μεγάλοι άντρες, αυτοί που πάσχουν από ζαχαρώδη διαβήτη και άλλα συγκεκριμένα νοσήματα.

Προσλήψεις

Ο διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής ενημέρωσε πως προσελήφθησαν 7 νέοι νοσηλευτές για τις Κλινικές Παθολογική, Καρδιολογική, Ωριλά και Χειρουργική. «Οι 7 νέοι ήδη έπιασαν δουλειά. Επίσης, έχουμε πάρει συνεργείο 7 ατόμων, τα οποία βοηθούν για τη σίτιση, την τραπεζαρία, τα πλυντήρια με σκοπό να πάρει το προσωπικό τις άδειές του. Επίσης, έχουν έρθει άτομα μέσω STAGE για να βοηθήσουν στο φαρμακείο, αλλά και 4 θέσεις επικουρικού προσωπικού για τις οποίες σύντομα θα βγει προκήρυξη, για οκτάμηνο ΔΕ αδελφών νοσοκόμων και περιμένουμε άλλες 4 έως 7 ΤΕ αδελφών νοσοκόμων επικουρικό προσωπικό με έγκριση από τη Θεσσαλονίκη».

Σε σχέση με τις ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό, ο κ. Καβαρατζής είπε ότι αναμένουν «ενισχύσεις» γιατί έχουν δυσκολέψει τα πράγματα με τα ρεπό. «Μας έχουν εγκρίνει 7 γιατρούς με ειδικότητες που έχουν ένταση εργασίας όπως είναι η Παθολογική, η Καρδιολογική, η Παιδιατρική, η Μονάδα του Νεφρού, για να καλύπτουμε τα ρεπό» είπε.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.