«Κανεις δεν ειναι ιδιοκτητης του τοπικου ΠΑΣΟΚ»

Τη λύπη του εκφράζει με σχετικό δελτίο τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Δάμων Δαμιανός, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του «στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ έφτασε καταγγελία εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής του Δήμου Κομοτηνής που την υπογράφει η Γραμματέας σ. Σοφία Μενεσελίδου». Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου τονίζονται τα εξής:

«Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα ότι στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ έφτασε καταγγελία εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής του Δήμου Κομοτηνής που την υπογράφει η Γραμματέας σ. Σοφία Μενεσελίδου.

Αισθάνομαι την ανάγκη να αποδοκιμάσω ενέργειες και πρακτικές που ως μόνο στόχο έχουν να αποδυναμώσουν τη δυναμική της υποψηφιότητας μου ως Δημάρχου Κομοτηνής στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και να δημιουργήσουν ερωτηματικά και αναστολές στους πολίτες που εκφράζονται με θετικό τρόπο γι αυτήν την κίνηση.

Ιδιαίτερα όμως, θέλω να καταγγείλω το γεγονός ότι κάτω από το κείμενο της συγκεκριμένης καταγγελίας μπήκαν κι ονόματα μελών της Σ.Ε που ούτε γνώριζαν το περιεχόμενο της αλλά κι ούτε καν παρίσταντο στην συγκεκριμένη κομματική διαδικασία, με αποτέλεσμα να απαιτούν εκ των υστέρων την άμεση απόσυρση του ονόματος τους κάτω από αυτό το κείμενο.

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι κανείς δεν είναι ιδιοκτήτης του τοπικού ΠΑΣΟΚ ούτε βέβαια υπάρχει κάποιος που να έχει το δικαίωμα ώστε να λειτουργεί εργολαβικά και έναντι όλων των μελών του κινήματος μας χάριν της «κομματικής νομιμότητας».

Ο τρόπος με τον οποίο η Γραμματέας της Σ.Ε χειρίστηκε το ζήτημα της καταγγελίας αυτής, μου δημιουργεί την ακράδαντη πεποίθηση ότι λειτουργεί μεροληπτικά εις βάρος μου, εις βάρος δηλαδή ενός μέλους υπερκείμενου κομματικού οργάνου, όπως είναι η Περιφερειακή Επιτροπή ΑΜΘ της οποίας κι είμαι μέλος.

Εμβάλλει δε σε βάσιμες υπόνοιες ότι το ζήτημα της δικής μου υποψηφιότητας, η οποία σημειωτέον δεν κατατέθηκε εγγράφως στο κόμμα, αντιμετωπίζεται από συγκεκριμένα πρόσωπα της τοπικής οργάνωσης μεροληπτικά και εχθρικά.

Συνεπώς, εκ μέρους μου αίρεται η εμπιστοσύνη απέναντί τους, καθώς είναι προφανές ότι κάποιοι προσπαθούν να ποδηγετήσουν τις κομματικές διαδικασίες αναδεικνύοντας το ΠΑΣΟΚ όχι σε ανοικτό κόμμα στην κοινωνία, αλλά σε περίκλειστο κάστρο του παλαιοκομματισμού.

Ασφαλώς κι όλα τα προηγούμενα δεν έχουν να κάνουν με την συντριπτική πλειοψηφία των απλών μελών του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Κομοτηνής τους οποίους σέβομαι, εκτιμώ κι εμπιστεύομαι την κρίση τους απεριόριστα.

Εύχομαι σε όλους τους πολίτες του Δήμου Κομοτηνής το 2006, να είναι ένας χρόνος που θα ανατείλει μια νέα εποχή για το Δήμο μας, την πόλη μας και την προοπτική της.

Δάμων Δαμιανός

Μέλος Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΑΜΘ

Υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.