Κανεις δεν χαλαει τα μπανια των ΚΑΠΗ Κομοτηνης

200 άτομα συμμετείχαν στο πρόγραμμα πέρυσι, απολαμβάνοντας τη χαρά της θάλασσας και της παραλίας

Θα συνεχιστούν για ακόμα μια χρονιά τα θαλάσσια μπάνια στις παραλίες του Φαναρίου, που οργανώνονται κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες από τα ΚΑΠΗ Κομοτηνής, δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη τους να έρθουν πιο κοντά στη θάλασσα και να κάνουν το μπάνιο τους.
 
Τα μέλη έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, που γίνεται για πάνω από 30 χρόνια, σημείωσε η υπεύθυνη του Β΄ ΚΑΠΗ κ. Ντίνα Ευσταθίου, που έχει την αρμοδιότητα για την οργάνωση τους, και η οποία πέρυσι εξυπηρέτησε σχεδόν 200 μέλη των ΚΑΠΗ.
 

Δρομολόγια πρωί και απόγευμα

 
Οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει για τα μέλη του Α και του Β ΚΑΠΗ Κομοτηνής. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 8 Ιουλίου, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 19 Ιουλίου, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, με λεωφορεία δύο φορές την ημέρα, το πρωί τις ώρες 9.00-13.00 και το απόγευμα 16:00 με 20:00, στα οποία θα συμμετέχουν τα μέλη των ομάδων των οικισμών Νέου Σιδηροχωρίου και Αγίων Θεοδώρων.
 
Κατόπιν από τις 22 Ιουλίου ως τις 2 Αυγούστου θα ξεκινήσουν τα μπάνια για τις ομάδες των ΚΑΠΗ που βρίσκονται στους υπόλοιπους οικισμούς, όπως του Ροδίτη, του Θρυλορίου, της Αιγείρου και της Γρατινής.
 
Το ΚΕΜΕΑ συνεχίζει να συμμετέχει οικονομικά ώστε να κρατήσει χαμηλά το κόστος, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους να συμμετάσχουν και να απολαμβάνουν τα οφέλη του θαλασσινού νερού.
 
Τα θαλασσινά μπάνια αποτελούμ ένα πρόγραμμα που το αγαπούν πολύ τα άτομα της τρίτης ηλικίας, για αυτό και πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1985, σημείωσε η κ. Ευσταθίου, τονίζοντας πως αρκετοί από αυτούς που έχουν παθήσεις τους βοηθά τόσο να μπουν στη θάλασσα ή και μόνο να βρεθούν στην παραλία, καθώς πηγαίνουν στη θάλασσα με την παρέα τους.
 
Τόσο τα ΚΑΠΗ όσο και το ΚΕΜΕΑ μεριμνούν για την ασφάλεια των μελών τους, για αυτό και επικοινωνούν με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Κομοτηνής, που τους ενημερώνει για την παρουσία των ναυαγοσωστών, ώστε να ξέρουν πως οι ηλικιωμένοι έχουν κάποιον να απευθυνθούν αν νοιώσουν κάποια αδιαθεσία, αλλά και οι ναυαγοσώστες να ξέρουν για την παρουσία των μελών στην παραλία.
 
Παράλληλα τους ενημερώνουν για το τι χρειάζεται, και τους ζητούν να συμβουλευτούν τον καρδιολόγο τους, αν μπορούν να κάνουν μπάνιο.
 
Επίσης πάντα επικοινωνούν και με το ΕΚΑΒ, ώστε να συνδράμει, αν χρειαστεί, με γνώμονα τα μέλη τους να έχουν μια επιπλέον αίσθηση ασφάλειας.
 

Μεγάλο το ενδιαφέρον και για τις κατασκηνώσεις

 
Τα μπάνια μπορεί να τελειώνουν τον Αύγουστο, όμως τη σκυτάλη παίρνουν οι κατασκηνώσεις, το οποίο επίσης έχουν αγκαλιάσει τα μέλη του ΚΑΠΗ.
 
Φέτος έχουν ήδη ξεκινήσει οι αιτήσεις για την περίοδο 3-13 Σεπτεμβρίου για τις κατασκηνώσεις της Περάμου στην Καβάλα, με το κόστος της οικονομικής συμμετοχής να ανέρχεται στα 30 ευρώ, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα για να επισκεφτούν τις κατασκηνώσεις του Σταυρού στη Βόλβη, με το ίδιο ποσό.
 
Και αυτό το πρόγραμμα είναι πολύ δημοφιλές, με τη συμμετοχή των μελών του ΚΑΠΗ να είναι πάντα υψηλή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.