«Καναμε τις δεσμευσεις πραξη»!

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το Σάββατο ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος. Στην διάρκεια της επίσκεψής του πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με φορείς του νομού. Παράλληλα είχε συνάντηση με εκπροσώπους των απολυμένων από τα εργοστάσια ΕΛΙΝΑ και ΦΑΝΚΟ, ενώ στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στα επιδόματα ανεργίας που χορηγούνται από τον ΟΑΕΔ αλλά και για τα προγράμματα που θα μπουν σε εφαρμογή στο μέλλον.

Είναι η δεύτερη μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών επίσκεψη στη Ροδόπη του υφυπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και η τέταρτη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στο υπουργείο. Ο κ. Γιακουμάτος στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην προηγούμενη επίσκεψή του τονίζοντας ότι τότε δόθηκαν οι υποσχέσεις και σήμερα γίνεται η υλοποίηση. Χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος τόνισε ότι «στις 2 Ιουνίου δώσαμε υποσχέσεις για εργατικές κατοικίες και σήμερα βλέπουμε αυτό που υλοποιήσαμε. Βγάλαμε δυο προγράμματα, ένα για κατάρτιση για τη μειονότητα, ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ κι ένα δεύτερο ελληνομάθειας 32 εκατομμύρια ευρώ».

Όσον αφορά στα επιδόματα των απολυμένων των εργοστασίων που έκλεισαν ο κ. Γιακουμάτος μετά από την συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους τους αλλά και με τους φορείς της περιοχής ισχυρίστηκε ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχουν πάρει όλοι μέσω ΟΑΕΔ το υπόλοιπο του επιδόματος. «Κάναμε μεγάλες προσπάθειες, η ΕΛΙΝΑ να επαναλειτουργήσει. Αυτό που θέλουμε είναι να ανοίξουμε εργοστάσια κι όχι να κλείνουμε». Όσο για το εργοστάσιο της ΦΑΝΚΟ ανέφερε ότι «μιλήσαμε, είναι μια ιδιότυπη περίπτωση διότι οι εργαζόμενοι έχουν πάρει αμοιβές με τις εθελούσιες αποχωρήσεις, οπότε δε θεωρούνται απολύσεις».

«Η επιδότηση εργασίας επιστημονικών θέσεων ξεκίνησε από την Κομοτηνή. Από τους 115 πτυχιούχους στη Ροδόπη μόνον οι τέσσερις δραστηριοποιήθηκαν στην περιοχή, ως επαγγελματίες. Είναι απαράδεκτο κι αυτό συμβαίνει διότι τα παιδιά δεν έχουν χρήματα. Βγάζουμε πρόγραμμα το οποίο έχει επεξεργαστεί από τον ΟΑΕΔ και σύντομα θα υπογραφεί και υπουργική απόφαση»
τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιακουμάτος.

Στήριξη Μιχάλη Αθανασιάδη από το Γεράσιμο Γιακουμάτο

Δεν θα μπορούσε ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος να μη «σταθεί» και στην υποψηφιότητα του Μιχάλη Αθανασιάδη ως επικεφαλής συνδυασμού στις εκλογές του Οκτώβρη. Στις δηλώσεις του για το θέμα αυτό τόνισε ότι «στις 15 Οκτώβρη οι πολίτες του νομού θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ μιας φιλοσοφίας και μιας πολιτικής σχολής που πάνω από 15 χρόνια ταλάνιζε το νομό, ένα νομό που πραγματικά δεν έχει τη θέση που πρέπει να έχει και που της αξίζει μια άλλη σχολή, αυτή του κ. Αθανασιάδη. Ο υποψήφιος νομάρχης λέει κάτι πολύ απλό, «εγώ θέλω να δοκιμαστώ και καλώ όλους τους πολίτες, όλων των κομμάτων, όπου κι αν ανήκουν, για τη Ροδόπη και μόνο για τη Ροδόπη». Ο κ. Αθανασιάδης αισιοδοξεί και πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι με το προσκλητήριο που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του νομού στις 16 Οκτωβρίου θα είναι αυτός ο Νομάρχης και με τη συμπαράσταση της κυβέρνησης, θα μπορεί να κάνει τα όνειρα πράξη».

Νίκος Αρβανιτίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.