Καμια μεταθεση αστυνομικου στη Ροδοπη

Να αντιμετωπιστεί επιτέλους η λειψανδρία απαιτεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Την έντονη δυσαρέσκεια όλων των αστυνομικών της Ροδόπης εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης με αφορμή τη δυσάρεστη εξέλιξη της μη μετάθεσης κανενός αστυνομικού στις αστυνομικές υπηρεσίες της Ροδόπης. Συγκεκριμένα η ΕΑΥΡ διαμαρτύρεται για «την δυσάρεστη έκπληξη που μας επιφύλασσε η απόφαση του Συμβουλίου  μεταθέσεων κατωτέρων του Αρχηγείου με το οποίο όχι μόνο δεν ενισχυθήκαμε με επιπλέον προσωπικό, το οποίο είναι πάγιο και κυρίαρχο αίτημα μας τα τελευταία χρόνια, αλλά επιπλέον εμπεδώσαμε την εγκατάλειψη των περιφερειακών υπηρεσιών από την ηγεσία μας, γι’ άλλη μια φορά».
 
«Βρεθήκαμε να κολυμπάμε εγκαταλελειμμένοι» τονίζει η ΕΑΥΡ «στο έλεος του τσουνάμι που έχει προκαλέσει η μεταναστατευτική πολιτική των τελευταίων ετών που έχει αλλάξει άρδην την υπηρεσιακή μας ρουτίνα με αποτέλεσμα να καταστρατηγούνται, ποικιλοτρόπως  τα εργασιακά μας δικαιώματα».
 
Όπως εξηγεί η Ένωση, οι αστυνομικοί της Ροδόπης και της ευρύτερης ακριτικής περιοχής της Θράκης, η οποία είναι από τις κυριότερες πύλες εισόδου των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη έχουν βάλει “πλάτη” τα τελευταία χρόνια φυλάσσοντας Θερμοπύλες. Επιδεικνύουν επαγγελματισμό κι έχουν προ πολλού υπερβεί το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον με το αστυνομικό τους ήθος, κουράγιο, πατριωτισμό προκειμένου να υπηρετήσουν αυτό για το οποίο ορκίσθηκαν πίστη, με τον ελάχιστο έως ανύπαρκτο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τις κατακρημνισμένες οικονομικές απολαβές τους.
 
Παράλληλα διευκρινίζουν πως «διατηρούμε γι’ άλλη μια φορά την ψυχραιμία μας και στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, αναμένοντας  από την ηγεσία μας την συνέχιση της νέας αυτής πρακτικής με γενναίες ενισχύσεις  από προσωπικό, περιοχών που χρήζουν  αυτών κι έχουν πληγεί από τις μεταναστευτικές ροές, πέρα από τα σύνορα με την Τουρκία και τα νησιά του Αιγαίου. Ζητούμε άμεσα να συμπεριληφθεί  η Δ.Α. Ροδόπης στο πρόγραμμα ΑΣΠΙΔΑ για να αντιμετωπιστεί επιτέλους η λειψανδρία των υπηρεσιών μας».
 
Τέλος η ΕΑΥΡ απαιτεί από την φυσική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου «να σκύψει πάνω στα προβλήματα μας, επιστρέψτε μας κάποιο μέρος  από την χαμένη μας αυτοπεποίθηση και ανεβάστε το κλονισμένο ηθικό των συναδέλφων μας, ως ελάχιστη ανταπόδοση στο ήθος, στην υπομονή των τελευταίων αυτών ετών που έχει επωμιστεί τόσο οι ίδιοι  όσο και οι οικογένειες τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.