«Καλουμε τον κοσμο να κουβεντιασουμε για το οραμα μας»

Με σύνθημα «Αλλάζουμε την Κομοτηνή» ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης τέθηκε επικεφαλής του συνδυασμού «Κομοτηνή, Σύγχρονη Πόλη» και αύριο στις 8.00 το βράδυ στο ξενοδοχείο Ξενία, θα παρουσιάσει στους πολίτες της Κομοτηνής την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης σηματοδοτώντας την αρχή της προεκλογικής περιόδου.

Ένα καφέ σε φιλικό κλίμα επέλεξε να πιει το πρωί του Σαββάτου σε μαγαζί της πλατείας ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Κομοτηνή, Σύγχρονη Πόλη», ο οποίος έχει τη στήριξη της ΝΔ.

Κουβέντιασε για τα πολιτικά δρώμενα, αλλά και για την καθημερινότητα, όπως για παράδειγμα σχολίασε το ποιο κατάστημα της Κομοτηνής (εκτός πλατείας) φτιάχνει ελληνικό καφέ στο μπρίκι κι όχι στο μηχάνημα.

Έχοντας ολοκληρώσει την επικοινωνία του, προχώρησε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Ανέφερε ότι την Τετάρτη, στις 8.00 το βράδυ στο ξενοδοχείο Ξενία, θα παρουσιάσει στους πολίτες της Κομοτηνής την ιδρυτική διακήρυξη και τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού, ενώ μετέφερε και την επιθυμία του να κουβεντιάσει με το κοινό που θα είναι παρόν στην εκδήλωση. «Καλούμε τον κόσμο να μετέχει, για να μάς ακούσει, να κουβεντιάσουμε για το όραμά μας σαν συνδυασμός, την προοπτική που πρέπει να χαράξει αυτή η πόλη, ώστε η οικονομική ανάπτυξη, ο πολιτισμός, η προσέλκυση τουριστών να μπορέσουν να δώσουν αυτό που λείπει από την πόλη μας.

Δεν αναφέρομαι στην καθημερινότητα και την εικόνα της πόλης, γιατί αυτά τα διακρίνει σε καθημερινή βάση ο πολίτης, ο οποίος και ταλαιπωρείται. Πέρα από την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη πρέπει η δημοτική αρχή να χαράσσει ένα όραμα, να δίνει μια προοπτική οικονομικής ευμάρειας, εξέλιξης, προοπτική που ο κάθε πολίτης θα στηρίξει, ώστε στο μέλλον να ζει σε μια όμορη πόλη και ταυτόχρονα οικονομικά ισχυρότερη».


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους βασικούς άξονες του οράματος του συνδυασμού τους, ο κ. Κοτσάκης σχολίασε: «Η Κομοτηνή θα μπορούσε να είναι μια όμορφη πόλη. Βλέπουμε γειτονικές πόλεις, όπως και άλλες της Ελλάδος, όπου τα έργα και η ανάπτυξη κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς. Οι ρυθμοί της παγκοσμιοποίησης είναι πολύ πιο έντονοι όπως και οι ρυθμοί που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε εμείς, γιατί οι οικονομικές ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση τελειώνουν. Θα πρέπει, επομένως, να κινηθούμε γρήγορα, ώστε να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα χρήματα που δε θα ξανάρθουν ποτέ.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο της λειτουργίας άλλων πόλεων παρατηρούμε ότι στην Κομοτηνή δε λειτουργεί τίποτε παρόμοιο. Βλέπουμε έργα που προσπαθούν να δείξουν ότι έγινε κάτι, να ξεχάσουμε τους 40 μήνες που πέρασαν και να μείνουμε στους 1 – 2 τελευταίους. Μια δημοτική αρχή δε θα πρέπει να λειτουργεί έτσι γιατί μ’ αυτούς τους ρυθμούς χάνουμε χρόνο και χρήματα και δε μπορούμε να πάμε μπροστά.

Η προοπτική της Κομοτηνής, ως πρωτεύουσας της Θράκης, πρέπει να δηλώνεται από τη στροφή όλης της περιοχής στην ενδοβαλκανική χώρα. Εκεί θα πρέπει ν’ αναζητήσουμε την εισροή των πόρων, ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια καλύτερη Κομοτηνή που θα λειτουργεί σαν πρωτεύουσα της Θράκης και να μην είναι υποβαθμισμένη σε σχέση με τις γειτονικές.

Έχει πει κάποιος στους πολίτες ποια θα είναι η προοπτική της τα επόμενα τρία, τέσσερα χρόνια, πέραν των ίδιων προγραμματικών αρχών που ελέχθησαν πριν 4 χρόνια και ξαναλέγονται;»
ήταν η ερώτηση που απηύθυνε ρητορικά.

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις που ελήφθησαν από τους υποψηφίους και τους εκπροσώπους τους, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής πριν δυο εβδομάδες, σε σχέση με την κατανομή του χρόνου αφισοκόλλησης και τις άλλες ρυθμίσεις που αφορούν στην προεκλογική περίοδο, ο κ. Κοτσάκης μετέφερε τις αντιρρήσεις του, λέγοντας ότι «η δημοτική αρχή άφησε μ’ ένα δικό της χρονοδιάγραμμα το δικαίωμα ν’ αφισοκολλεί την πόλη μόνο αυτή, το οποίο είναι πέρα από τη νομιμότητα της εγκυκλίου. Η εγκύκλιος κάνει λόγο για κατανομή χώρων κι όχι χρόνου. Δεν είναι δυνατόν να συνυπογράψουμε μια απόφαση, σύμφωνα με την οποία την τελευταία εβδομάδα, από την Τρίτη μέχρι την Κυριακή, θα γίνεται αφισοκόλληση μόνο από το συνδυασμό του νυν δημάρχου. Αυτό είναι έξω από κάθε δεδομένο δημοκρατίας και έξω από τα πλαίσια νομιμότητας. Θέλουμε ισότιμη μεταχείριση προς όλους γιατί μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία» είπε. Ο κ. Κοτσάκης θα καταθέσει πρόταση, σύμφωνα με την οποία «θα λειτουργεί ένα χρονοδιάγραμμα πριν την εβδομάδα των εκλογών και την τελευταία εβδομάδα – οπότε γίνονται οι κεντρικές ομιλίες όλων των υποψηφίων – να αφισοκολλείται ο χώρος της κεντρικής πλατείας από τους υποψηφίους, αλλά ο χώρος γύρω από την πλατεία, στην υπόλοιπη πόλη, ν’ αφισοκολλείται με τη βάση της διάθεσης χώρων που αναλογεί σε κάθε συνδυασμό» σχολίασε.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.