Καλωσορισε τους νεοεισαχθεντες φοιτητες της η κατευθυνση Βουλγαρικων του τμηματος Παρευξεινιων

Επετειακό ακαδημαϊκό έτος για την κατεύθυνση που συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας

Μια γιορτή υποδοχής των νέων φοιτητών της κατεύθυνσης Βουλγαρικής Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, παρουσία εκπροσώπων και της Βουλγαρικής κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου στο χώρο του Τμήματος στην Κομοτηνή.
 
Αρχικά, λόγο είχε η υπεύθυνη της κατεύθυνσης κ. Χριστίνα Μάρκου η οποία σημείωσε πως το διδακτικό προσωπικό διεξάγει κάθε χρόνο αυτή τη  γιορτή για την αρχή των σπουδών των φοιτητών, με την ευχή να αποκτήσουν πολλές γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να σταθούν άξια και να αντιμετωπίσουν τις όποιες επαγγελματικές προκλήσεις αλλά και να εμπλουτιστούν ως άτομα.

 

Το καλωσόρισμα της προέδρου του τμήματος

 
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Τμήματος κ. Μαρία Δημάση, καλωσόρισε τους φοιτητές και τους καλεσμένους σημειώνοντας την εξέχουσα σημασία και προσφορά της κατεύθυνσης καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του τμήματος ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει η γνώση της γλώσσας στη χώρα μας.
 

Η ακρόαση ακαδημαϊκών ύμνων

 
Παρουσία του διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής κ. Ηλία Ιωαννάκη, οι πρωτοετείς «χαιρετήθηκαν» με την ακρόαση του ύμνου που φέρει τον τίτλο «Gaudeamus Igitur» και συνοδεύει όλες τις  ακαδημαϊκές εκδηλώσεις στην Ευρώπη, ενώ ακολούθησε ακρόαση δεύτερου τραγουδιού και συγκεκριμένα μελοποιημένου ποιήματος ενός ποιητή του 19ου,  του  αιώνα, του Lyuben Karavelov με τίτλο «Hubava si, moya goro», το οποίο έχει καθιερωθεί άτυπα ως  ο ύμνος όλων των βουλγαρικών σπουδών ανά τον κόσμο.

 

Γνωριμία με τη Βουλγαρία μέσω βιντεοπροβολής

 
Στη συνέχεια, ακολούθησε προβολή βίντεο που παρουσίαζε εν συντομία τη χώρα της Βουλγαρίας, αναδεικνύοντας τα αξιοθέατα της χώρας αλλά και τα βασικά σημεία που πρέπει να γνωρίζουν οι πρωτοετείς φοιτητές ερχόμενοι σε επαφή μαζί της.

 

Σλαβικό καλωσόρισμα με δώρα και κεράσματα

 
Τέλος, πραγματοποιήθηκε διανομή δώρων μεταξύ των οποίων και βιβλία από τη Βουλγαρία προς το Τμήμα, ενώ η εκδήλωση συνοδεύτηκε από ένα κλασικό σλαβικό καλωσόρισμα, αυτό της προσφοράς ψωμιού και αλατιού αλλά και άλλων κερασμάτων.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.