Καλοκαιρι 2018 στην Αιγειρο

Πλούσιο το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων επ’ αφορμή του εορτασμού της Ιεράς μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος - Σε διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρου και του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αιγείρου

Με την παράσταση θεάτρου σκιών με τον Δον Σάντσο Βουλτσίδη στην κεντρική πλατεία του οικισμού ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 23 Αυγούστου  οι εκδηλώσεις που διοργάνωσαν για το φετινό καλοκαίρι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου και ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αιγείρου.
 
Και μπορεί το πανηγύρι που φέτος επιμελήθηκε ο Σύλλογος Γυναικών του οικισμού να αποτελεί την «κορύφωση» αυτών, το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων ήταν πλούσιο για το σύνολο των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της Αιγείρου που έδωσαν το «παρών» από τις  16 έως και τις 22 Αυγούστου.
 

Η αρχή έγινε την Πέμπτη 16 Αυγούστου όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου «σήμανε» την έναρξη των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2018» με την Λαμπαδηδρομία στους δρόμους του οικισμού, συνοδεία της Φιλαρμονικής για να ακολουθήσει το καραόκε πάρτι που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία του οικισμού και έτυχε  θερμής συμμετοχής κυρίως από τους νεότερους.
 

Πιστοί στις παραδόσεις τους, την Παρασκευή 17 Αυγούστου μέλη και φίλοι του Συλλόγου πραγματοποίησαν ποδηλατοβόλτα στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, ενώ με την επιστροφή τους επιδόθηκαν σε ξέφρενα διασκεδαστικά παιχνίδια στην κεντρική πλατεία της Αιγείρου.
 

Το Σάββατο 18 Αυγούστου την «σκυτάλη» έλαβε ο Σύλλογος Γυναικών ο οποίος διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμή του πατέρα, ως άλλο είδος ανταμώματος, ενώ η συνέχεια δόθηκε και πάλι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ο οποίος, θέλοντας να ικανοποιήσει όλες τις ηλικίες, την Κυριακή 19 Αυγούστου διοργάνωσε εργαστήρι ζωγραφικής, για τους μικρότερους, με την εικαστικό κ. Αναστασία Γεωργιτσοπούλου, αλλά και έκθεση ζωγραφικής με τις ζωγραφιές των παιδιών που συμμετείχαν στο τμήμα ζωγραφικής  καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, για να ακολουθήσει έντεχνη – λαϊκή βραδιά με το συγκρότημα του Γιώργου Σεργκενλίδη, που έλαβε χώρα με την βοήθεια της ΔΚΕΠΠΑΚ.
 

Η Δευτέρα 20 Αυγούστου ήταν ημέρα αφιερωμένη στην γεύση αλλά και σε αναμνήσεις του παρελθόντος, ξεκινώντας από την εκδήλωση με θέμα «οι γεύσεις του χθες και του σήμερα» με τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών να ετοιμάζουν πίτες και γλυκά, «στρώνοντας» το ωραιότερο τραπέζι στον αύλειο χώρο του Συλλόγου, ενώ με τη σειρά του ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ταξίδεψε» τους παρευρισκομένους σε άλλες δεκαετίες, με το disco πάρτυ που ακολούθησε.
 

Τα χορευτικά συγκροτήματα της Αιγείρου, της Μέσης, του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, των Ποντίων Καβάλας και του Κρανοβουνίου έδωσαν ραντεβού στην κεντρική πλατεία του χωριού την Τρίτη 21 Αυγούστου, όπου και έσυραν τον χορό, από κοινού αλλά και κατά μόνας, παρουσία μεταξύ άλλων του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, ο οποίος, κατά τον χαιρετισμό του, απευθυνόμενος προς τους νέους, τους κάλεσε να συνεχίσουν να κρατούν ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα του τόπου και να τιμούν την Παναγία. 
 
Το  πανηγύρι της επομένης αποτέλεσε και την «κορύφωση» των εκδηλώσεων, έχοντας μάλιστα και «γενεθλιακό» χαρακτήρα καθώς συνέπεσε με την συμπλήρωση των30 ετών λειτουργίας του διοργανωτή Συλλόγου Γυναικών της Αιγείρου. Μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσαν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γιώργος Πετρίδης, ο πρώην υπουργός κ.Ευριπίδης Στυλιανίδης, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ο  Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Γκαράνης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιάννης Μουρτίδης,  ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ.κ. Δημήτρης Καρασταύρου και Στράτος Τσακιρίδης αντίστοιχα, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς … η Πόλη» κ.Φελίνα Καζάκου, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» κ. Ελένη Λαφτσή, ο κ. Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της Π.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ. Ανέστης Βαφειάδης .

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.