Καλο το χρονομετρο στους φωτεινους σηματοδοτες αλλα να μην ξεχναμε και το «σπευδε βραδεως»

Μπορεί τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας με αντίστροφη μέτρηση που διαθέτει το αστικό οδικό δίκτυο της Κομοτηνής να θεωρείται ένα από τα πιο «πρωτοποριακά» στοιχεία που έχει να επιδείξει η πόλη ωστόσο ουδέν καλό αμιγές κακού –για να αντιστρέψουμε την φράση. Και τούτο διότι μπορεί με αυτόν τον τρόπο οι οδηγοί να γνωρίζουν πότε θα ανάψει το πράσινο και έτσι να αποφεύγονται τα εκνευριστικά κορναρίσματα προς τον «αφηρημένο» προπορευόμενο της ουράς όμως εθίζει και σε μια άλλη επικίνδυνη συμπεριφορά, αυτή που θέλει τους οδηγούς να εκκινούν λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη της αντίστροφης μέτρησης, βέβαιοι για την πιστότητα του χρονομέτρου.
 
Έτσι λοιπόν και εμείς ερχόμενοι σήμερα το πρωί στο χώρο εργασίας μας γίναμε μια τέτοιας ψευδούς βεβαιότητας, αφού σταματημένοι στα φανάρια της Εκτενεπόλ –που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα- περιμένοντας να ανάψει πράσινο, με έκπληξη διαπιστώσαμε το μπροστινό σε εμάς όχημα λίγα δευτερόλεπτα πριν το χρονόμετρο των φαναριών μηδενιστεί και ανάψει πράσινο να ξεκινά την πορεία του. Έλα όμως που το φανάρι, που αντιμετώπιζε –και πάλι- πρόβλημα αντί να ανάψει πράσινο παρέμεινε κόκκινο και το χρονόμετρο ξεκίνησε ξανά από την αρχή την αντίστροφη μέτρηση με αποτέλεσμα ο οδηγός που προπορευόταν και είχε ήδη ξεκινήσει την πορεία του να έρχεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο ατυχήματος αφού κανονικά πράσινο είχαν οι οδηγοί στους κάθετους, προς εμάς, δρόμους.
 
Ευτυχώς βέβαια κάτι τέτοιο δεν συνέβη, όμως το «σπεύδε βραδέως» των αρχαίων ημών προγόνων καλό θα είναι να το έχουμε υπόψιν μας σε τέτοιες περιπτώσεις… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.