Καλλιτεχνες μικροι και μεγαλοι σε κοινη θεα

Το πάρκο της Κομοτηνής πλημμύρισε από χρώματα για τρεις μέρες μέσα από μια έκθεση ζωγραφικής ερασιτεχνών ζωγράφων που στην ουσία εγκαινίασαν το νέο πάρκο. Η Έφη Καλεντερίδου, υπεύθυνη του εργαστηρίου ζωγραφικής του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής μίλησε για την έκθεση με θέμα «Καλλιτέχνες μικροί και μεγάλοι σε κοινή θέα» που φιλοξενήθηκε από την περασμένη Παρασκευή μέχρι την Κυριακή. Η έκθεση περιελάμβανε έργα ενηλίκων και παιδιών με θέμα την γυναίκα, θέμα που προσέγγισαν τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες.

Η κ. Καλεντερίδου μετέφερε ότι αποφάσισαν από τον περασμένο Σεπτέμβρη να δουλέψουν εντατικά ως ομάδα με στόχο να φτάσουν σʼ ένα αποτέλεσμα και να δημοσιοποιήσουν την προσπάθεια των μαθητών της σχολής. «Το τμήμα απαρτίζεται από 42 άτομα, 22 παιδιά από 5 μέχρι 11 ετών και δυο τμήματα ενηλίκων. Στο τμήμα των ενηλίκων φέτος είχαμε μόνο γυναίκες. Με την αγάπη για την τέχνη και λόγω του ότι όλα καταλήγουν να είναι γένους θηλυκού αποφασίσαμε να καταλήξουμε σε μια έκθεση με θέμα τη γυναίκα».

Το κοινό της έκθεσης διαπίστωνε εξάλλου ότι πρωταγωνίστρια στους πίνακες ήταν η γυναίκα σε κάθε ρόλο. «Υπήρξε διάχυτη η ανάγκη των μικρών παιδιών νʼ «αντιγράψουν» τους πίνακες που δούλευαν οι ενήλικες. Στην έκθεση, διαπιστώνουμε ότι δίπλα στα έργα των ενηλίκων φιλοξενούνται τα έργα των παιδιών με το ίδιο θέμα. Τα παιδιά επηρεάστηκαν από τους ενήλικες γιʼ αυτό και καταλήξαμε στον τίτλο «Καλλιτέχνες μικροί και μεγάλοι σε κοινή θέα».

Στην έκθεση συμμετέχουν και οι 42 μαθητές του εργαστηρίου.

Η κ. Καλεντερίδου θέλησε να ευχαριστήσει το δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη για το προσωπικό του ενδιαφέρον και την αμέριστη βοήθειά του στην όλη διοργάνωση, όπως και τον Γιάννη Μουρτίδη, πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Εθελοντισμού – Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Επένδυσης. «Ο κ. Μουρτίδης μάς έκανε μια σημαντική προσφορά με την αγορά δέκα πινάκων κι αυτή η κίνηση θα έχει σαν αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσουμε το ποσό για ένα φιλανθρωπικό σκοπό» είπε.

Το εργαστήρι του ΜΟΚ λειτουργεί για περισσότερα από 20 χρόνια και η κ. Καλεντερίδου διδάσκει τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

«Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε το ίδιο καλά, γιατί η προσέλευση είναι πολύ μεγάλη. Τα επόμενα μαθήματα θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβρη και μάλιστα φέτος θα έχουμε και νέο χώρο, πολύ μεγαλύτερο και ανανεωμένο, όπως μάς υποσχέθηκε ο δήμαρχος». Ο χώρος θʼ ανακοινωθεί σύντομα, καθώς υπάρχει κτίριο που ετοιμάζεται και θα παραχωρηθεί από το δήμο στον Σύλλογο, όπως είπε η υπεύθυνη του εργαστηρίου.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.