Καλεσμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για μη πραγματοποιηση μαζικων εκδηλωσεων για την επετειο του Πολυτεχνειου

«Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων»

Κάλεσμα σε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους της χώρας και όλες τις φοιτητικές παρατάξεις να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου με διαφορετικό τρόπο απευθύνει η ΔΑΠΝ ΝΔΦΚ.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της «η υγειονομική κατάσταση στη χώρα μας είναι κρίσιμη και τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της υγείας όλων μας υπαγορεύουν την αναστολή των μη απαραίτητων μετακινήσεων και την αποφυγή του συνωστισμού».

Σε αυτό το πλαίσιο σύμφωνα με τη φοιτητική παράταξη «φέτος, είναι αυτονόητο πως δε θα πρέπει να πραγματοποιηθεί καμία πορεία και καμία συγκέντρωση που μπορεί να αποτελέσει εστία εξάπλωσης της πανδημίας». Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ εκτιμά πως οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να δηλώσουμε απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τον σεβασμό μας στο νόμο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζουν οι ειδικοί, εκτιμώντας πως «οτιδήποτε πέραν αυτού είναι καταδικαστέο και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Η φοιτητική παράταξη σπεύδει κλείνοντας να υπογραμμίσει πως «η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε μια κορυφαία πράξη υπεράσπισης της δημοκρατίας και της ελευθερίας από τους νέους και πάντα θα μας θυμίζει ότι ο φασισμός οποιουδήποτε χρώματος πρέπει να ηττάται» προτρέποντας: «ας παλέψουμε όλοι μαζί για να κερδίσουμε τη ζωή και την υγεία μας. Ας δώσουμε φέτος την κοινή μάχη για το καλό όλων μας».

Παύλος Μαρινάκης: «Είναι αδιανόητο κάποιοι να βάζουν την “αγωνιστικότητά” τους πάνω από τη δημόσια υγεία»

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Παύλος Μαρινάκης έκανε την εξής δήλωση:

«Αυτονόητη προτεραιότητα για όλους μας αυτή την περίοδο πρέπει να είναι η προστασία του ύψιστου αγαθού της υγείας όλων μας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνταχθούν με την απόφαση της πολιτείας για μη πραγματοποίηση πορείας για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου. Θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: Δεν υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών και οι νόμοι ισχύουν εξίσου για όλους. Άπαντες αναγκαζόμαστε καθημερινά να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα της δύσκολης συγκυρίας που βιώνουμε. Είναι αδιανόητο κάποιοι να βάζουν την “αγωνιστικότητά” τους πάνω από τη δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε πορείες και συγκεντρώσεις για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου ή ενθαρρύνοντάς τες σιωπηρά ή φανερά. Θέτουμε τους πάντες προ των ευθυνών τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.