Καλεσμα της ΑΔΕΔΥ Ροδοπης για τον εορτασμο της εργατικης Πρωτομαγιας

Παραμένουν πάντα επίκαιρα τα μηνύματα της ημέρας όπως ο Αγώνας για Ειρήνη, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ισότητα και Εργασιακά Δικαιώματα

Κάλεσμα στους εργαζομένους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα απευθύνει η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο ηρώο της Εθνικής Αντίστασης,  στην πρώην Νομαρχία την 1η Μαΐου στις 10:30 προκειμένου να τιμηθούν οι αιματηροί αγώνες της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το σχετικό δελτίο τύπου που απέστειλε η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης αναφέρει τα εξής: «Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης που, με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα.

Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά. 

Έτσι οι εργάτες ανά τον κόσμο μετά από αιματηρούς αγώνες ενός και πλέον αιώνα, πέτυχαν νίκες απέναντι στους τότε ισχυρούς της βιομηχανικής επανάστασης, διασφαλίζοντας  την αξιοπρεπή διαβίωση των εργατών και των οικογενειών τους.
Σήμερα, το υφιστάμενο καπιταλιστικό σύστημα, κάνει την αντεπίθεσή του, επιχειρώντας σε παγκόσμιο επίπεδο την ανατροπή όλων των κατακτήσεων και δικαιωμάτων του προηγούμενου αιώνα για να επαναφέρει τους εργαζόμενους και τους μη προνομιούχους στον εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα.

Στη χώρα μας, τα εννιά τελευταία χρόνια, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι γυναίκες και οι νέοι, πληρώνουν τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας που έχουν οδηγήσει το 1/3 του πληθυσμού στην εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Το κράτος Πρόνοιας, η Υγεία, η Παιδεία, η Κοινωνική Ασφάλιση, τα εργασιακά δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες συνθλίβονται, ενώ  η δημόσια περιουσία εκποιείται αντί πινακίου φακής.

Την πολιτική αυτή με μεγάλη συνέπεια ακολουθεί και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη διαφορετική ατζέντα με την οποία εκλέχτηκε και παρά τις όποιες «προοδευτικές» συμμαχίες. Η φοροεπιδρομή για μισθωτούς, συνταξιούχους οξύνεται, οι συντάξεις θα μειωθούν περαιτέρω στην επόμενη διετία. Το success story για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια είναι άνευ περιεχομένου και μόνο για τις προεκλογικές ανάγκες της κυβέρνησης. Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών.

Για αυτό καλούμε την 1η Μάη όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουμε στο ηρώο της Εθνικής Αντίστασης,  στην πρώην Νομαρχία, στις 10:30 π.μ. για να τιμήσουμε τους αιματηρούς αγώνες  της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Αγωνιζόμαστε για τις πανανθρώπινες αξίες και δικαιώματα:
ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.