Καλεσμα συμμετοχης στις εσωκομματικες εκλογες της ΝΔ απο την γιατρο Βουλα Ελευθεριαδου

«Να διεκδικήσουμε την αναδιοργάνωση της ΝΔ σε βάσεις δημοκρατικές και υγιής, ώστε να γίνει ένα νέο λαϊκό ευρωπαϊκό δημοκρατικό κόμμα, ανοικτό σ’ όλους»

Λίγες ώρες πριν την έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ, τα στελέχη και τα επιτελεία των τεσσάρων υποψήφιων αρχηγών της Ν.Δ. αναζητούν εναγωνίως μεθόδους για να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον των μελών και των φίλων του κόμματος.
 
Και ενώ τις προηγούμενες μέρες το προεκλογικό σκηνικό αναθερμάνθηκε με εκατέρωθεν δηλώσεις των υποψηφίων για την επόμενη μέρα της ΝΔ, το ίδιο δεν φαίνεται να συμβαίνει με τους ψηφοφόρους που δεν έχουν μέχρι στιγμής διαμορφώσει σαφές πλειοψηφικό ρεύμα.
 
Ο στόχος από πλευράς Συγγρού έχει τεθεί στους 200.000 ψηφοφόρους, αριθμός που σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις από τις προεκλογικές ομιλίες και συναντήσεις των υποψηφίων θεωρείται «αξιοπρεπής».
 
Δύο μόλις εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της διαδικασίας, σε δική της ανακοίνωση η γιατρός και πολιτευτής της ΝΔ στη Ροδόπη κ. Βούλα Ελευθεριάδου, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στον κόσμο της Ροδόπης, προκρίνοντας ως στόχο της εκλογικής αυτής αναμέτρησης την εκλογή ενός ανθρώπου «που θα οδηγήσει το κόμμα σε μια δυναμική και νικηφόρα πορεία προς τη διακυβέρνηση της χώρας», μακριά από μικροκομματικά παιχνίδια, συμφέροντα και ανταλλαγές, που θα  οδηγήσει το κόμμα της ΝΔ σε αναδιοργάνωση «πάνω σε βάσεις δημοκρατικές και υγιής, ώστε να γίνει ένα νέο λαϊκό ευρωπαϊκό δημοκρατικό κόμμα, ανοικτό σ όλους». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Υπολείπονται λίγες ώρες από τη λήξη μιας μακράς και επίπονης προεκλογικής διαδικασίας για την εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Η διαδικασία αυτή ανέδειξε από τη μία υγιείς δυνάμεις που βρισκόταν στο περιθώριο και από την άλλη τις αδυναμίες του κόμματος, τους μηχανισμούς, και την τακτική των αποκλεισμών. Βρισκόμαστε σε μια πραγματικά ατελέσφορη και οδυνηρή φάση του «προγράμματος» στην ουσία μη διάσωσης της χώρας και όλοι κατανοούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ταφόπλακα για την οικονομική, κοινωνική αλλά και εθνική υπόσταση της χώρας.
 
Ο κόσμος της κεντροδεξιάς από την άλλη μεριά είναι πληγωμένος και απομακρυσμένος τόσο από τον φυσικό χώρο του όσο και από τα κοινά. Εδώ είναι η στιγμή όμως που ο καθένας από εμάς οφείλει να κάνει την ΥΠΕΡΒΑΣΗ του Τίποτα δεν αλλάζει και δεν προχωρά αν δεν συμμετέχεις και δε γίνεται ο κάθε ένας από μας φορέας του νέου.
 
 Πρέπει να βάλουμε πίσω μας, ό,τι μας πόνεσε και να κοιτάξουμε μπροστά, δίνοντας για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη μας στην κεντροδεξιά παράταξη, τη δική μας παράταξη. Πρέπει να έχουμε στο νου μας, πως στόχος είναι η εκλογή ενός ανθρώπου που θα οδηγήσει το κόμμα σε μια δυναμική και νικηφόρα πορεία προς τη διακυβέρνηση της χώρας. Πρέπει να γίνει η φυγή προς τα εμπρός, μακριά από τα μικροκομματικά παιχνίδια,  τα συμφέροντα, τις ανταλλαγές. Να διεκδικήσουμε την αναδιοργάνωση της ΝΔ σε βάσεις δημοκρατικές και υγιής, ώστε να γίνει ένα νέο λαϊκό ευρωπαϊκό δημοκρατικό κόμμα, ανοικτό σ’ όλους.
 
Είμαστε το κόμμα που κράτησε τη χώρα όρθια σε δύσκολες περιόδους και έκανε στρατηγικές επιλογές, δεν δικαιούνται λοιπόν κάποιοι να θεωρούν πως είναι «μαγαζάκι», γιατί ανήκει μόνο στον ελληνικό λαό. Στόχος μας δεν είναι ένα κόμμα μικρό και φοβικό αλλά μεγάλο και σύγχρονο.
 
Η χώρα, από την άλλη μεριά, έχει ανάγκη να κτισθεί με νέα υλικά σ’ όλους τους τομείς συνταγματική αναθεώρηση, διοικητική οργάνωση, νέο οικονομικό μοντέλο. Τα προβλήματα δε μπορούν να περιμένουν, οι πολίτες δεν έχουν άλλα αποθέματα αντοχής.
 
Για αυτό λοιπόν σας καλώ όλους να συμμετέχετε στη διαδικασία εκλογής στις 20/12 2015 έχοντας στο νου σας πως τίποτα δεν αλλάζει με την αδράνεια, τίποτα δεν οικοδομείται χωρίς προσπάθεια και υπομονή. Γιατί αυτήν την Ελλάδα δεν την αξίζουμε , δεν την αξίζουν τα παιδιά μας, δεν αξίζει η Ροδόπη μας αυτόν τον μαρασμό.
 
Αλλαγή σε όλα λοιπόν από τις 21 Δεκεμβρίου!
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.