Καλεσμα στους δημοτες Κομοτηνης να αγκαλιασουν την ανακυκλωση σε ολες τις μορφες της

Δράση Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών Ηλεκτρονικών Συσκευών πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της πόλης

Δράση Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών Ηλεκτρονικών Συσκευών, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να ενισχύσει το πρόγραμμα της ανακύκλωσης γενικότερα στην Κομοτηνή διοργάνωσαν το πρωί του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου στην κεντρική πλατεία ο Δήμος Κομοτηνής και η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. σε συνεργασία με τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.ΘΑ.Α.Ε. (Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΑΜΘ) στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, έχει
 
Στο χώρο της κεντρικής πλατείας τοποθετήθηκε κοντέινερ όπου οι πολίτες του Δήμου μπορούσαν να φέρουν τις αχρηστεμένες ηλεκτρικές συσκευές π.χ. μικροσυσκευές, όπως κλιματιστικά, φωτιστικά είδη, σκούπες, συσκευές τηλεπικοινωνίας (κινητά τηλέφωνα, ασύρματα κ.ά.), προϊόντα εικόνας και ήχου, εξοπλισμό πληροφορικής, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία, ιατροτεχνολογικά προϊόντα κ.ά., με πολίτες να προσέρχονται, παρά τον άστατο καιρό, στο χώρο.

Οι Δημότες που είχαν ογκώδεις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές προς απόρριψη π.χ. οικιακές συσκευές (ψυγεία, πλυντήρια, μεγάλες τηλεοράσεις κ.ά.), μπορούσαν να τηλεφωνούν τις ώρες της δράσης στο 2531022810 προκειμένου συνεργείο του Δήμου να τις παραλάβει από το πεζοδρόμιο μπροστά στην οικία τους, ενώ οι συμμετέχοντες λάμβαναν συμβολικά μια τσάντα πολλαπλών χρήσεων από ανακυκλώσιμα υλικά, που μπορούν να χρησιμοποιούν για τις αγορές τους, συμμετέχοντας και αυτοί στη μείωση της πλαστικής σακούλας.

 Η ανακύκλωση αποβλήτων Ηλεκτρικών Ηλεκτρονικών Συσκευών αποτελεί σημαντικό μέρος της προσπάθειας για την ενημέρωση των πολιτών σημείωσε ο κ. Κωνσταντίνος Βαντούνας, που εργάζεται στο Δήμο Κομοτηνής.
 
Άλλωστε οι πολίτες μπορούν καθημερινά να παίρνουν τηλέφωνο στο 2531022810 για να συνεννοηθούν με το δήμο για τη συλλογή των μεγάλων συσκευών, ενώ σημεία ανακύκλωσης υπάρχουν σε διάφορα καταστήματα της πόλης με ηλεκτρικά είδη, καθώς και στο Δήμο Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.