Καλεσμα σε ολη την Κομοτηνη απευθυνει ο ΜΟΚ

Ο όμιλος ξεκινά τις εγγραφές για τα χορευτικά του τμήματα ενώ ετοιμάζει ένα χειμώνα με έντονη πολιτιστική, κοινωνική και φιλανθρωπική δραστηριότητα

Με αισιοδοξία για μία άκρως δημιουργική χρονιά ξεκινά ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, καθώς πέρα από τα παραδοσιακά τμήματα χορού που θα λειτουργήσουν και φέτος και έφτασαν να αριθμούν τα 150 μέλη, προγραμματίζει να εντάξει στις δραστηριότητές του ποικίλες δράσεις με προεξάρχον το φιλανθρωπικό στοιχείο αλλά και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τα παραδοσιακά επαγγέλματα.
 
Οι εγγραφές στα τμήματα του Ομίλου ξεκινούν από σήμερα και θα συνεχιστούν για όλο το Σεπτέμβριο, ενώ ο ΜΟΚ ανοίγει όπως πάντα τη χρονιά με τον αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα και θα συνοδευτεί από μια παραδοσιακή βραδιά έξω από τα γραφεία του ΜΟΚ στην οδό Αγίου Γεωργίου, η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός και το περιμένουν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου. 

Μια χρονιά γεμάτη παράδοση και μεράκι 

Την πεποίθηση ότι η φετινή χρονιά θα είναι για ακόμα μια φορά γεμάτη παράδοση, κέφι και μεράκι, έτσι όπως αρμόζει στην ιστορία των 57 χρόνων του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής, ενός ιστορικού ομίλου που έκανε γνωστή την περιοχή μας τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Στέφανος Κούκλαρης, διαβεβαιώνοντας πως θα συνεχιστούν και οι υπόλοιπες δράσεις του ΜΟΚ, όπως οι ομιλίες και οι εκδρομές ποικίλης ύλης, κοινωνικές, μορφωτικές ψυχαγωγικές, καθώς και φιλανθρωπικές δράσεις για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Αυτές θα γίνουν τόσο με πρωτοβουλία του Ομίλου, αλλά και σε συνεργασία με άλλους συλλόγους, και περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. 

Πρόγραμμα γνωριμίας με τα παραδοσιακά επαγγέλματα 

Παράλληλα φέτος, όπως αποκάλυψε ο κ. Κούκλαρης, ετοιμάζεται και ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τον Όμιλο, με θέμα τα παραδοσιακά επαγγέλματα, το οποίο θα είναι έτοιμο στις αρχές του Νοέμβρη για τους μαθητές των σχολείων της Ροδόπης. Το πρόγραμμα αυτό, που ετοιμάζει η γραμματέας του Ομίλου κ. Λένα Σαρχοσίδου, σε συνεργασία με μεγαλύτερα σε ηλικία μέλη του ομίλου που είχαν γνωρίσει τα επαγγέλματα αυτά, θα είναι δίωρο και θα περιλαμβάνει ειδικότητες όπως γανωτής, νερουλάς και άλλα.
 
Το πρόγραμμα θα χωρίζεται σε δύο μέρη, στη θεωρία και την πράξη, με τα παιδιά στο πρώτο να μαθαίνουν για τα επαγγέλματα, ενώ στην πράξη θα αναπαριστούν τους εργαζόμενους αυτούς και θα δημιουργούν διάφορες απεικονίσεις όσων έμαθαν στο θεωρητικό κομμάτι.
 
Να σημειωθεί ότι οι εγγραφές στη Σχολή Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών, που έχει ως διευθυντή τον κ. Βασίλη Βασιλείου, και χοροδιδασκάλους μέλη του χορευτικού συγκροτήματος, ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν όλο το μήνα, από Δευτέρα ως Παρασκευή 6.30 με 8.30 το απόγευμα, στο εντευκτήριο του Ομίλου στην οδό Αγίου Γεωργίου 26 και στο τηλέφωνο 2531024554.
 
Ο κ. Βασιλείου, που είναι διευθυντής στη σχολή παραδοσιακού χορού εδώ και τέσσερα χρόνια, έχει μια ιστορία παρουσίας στον ΜΟΚ για 35 χρόνια, γεμάτα όμορφες αναμνήσεις και ιστορίες. «Αναπολώντας θύμησες και παιδικά χρόνια, και τωρινά χρόνια, έχω να θυμάμαι μόνο θετικές σκέψεις και στιγμές, με χαμόγελα, πολύ διασκέδαση και χορό» σημείωσε, για αυτό και κάθε φορά παροτρύνει τους γονείς να φέρνουν τα παιδιά στους συλλόγους, για να μαθαίνουν τους παραδοσιακούς χορούς γιατί εκεί μόνο θα κερδίσουν, χορεύοντας, διασκεδάζοντας και περνώντας καλά.
 
Όσο για την χρονιά που ξεκινά τώρα, ο κ. Βασιλείου τόνισε πως άτομα όλων των ηλικιών, από τα παιδιά της πρώτης δημοτικού μέχρι τους ενήλικες, μπορούν να μάθουν χορούς, διαβεβαιώνοντας πως θα περάσουν όλοι πολύ καλά. Γεγονός που αποδεικνύεται από τους χορευτές του ΜΟΚ που αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, με πάνω από 159 χορευτές να συμμετάσχουν στα διάφορα τμήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.