Καλεσμα σε κινητοποιηση απο την ΑΔΕΔΥ και τους Δημοτικους Υπαλληλους

Στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση όλων των φορέων - Συμβολική κατάληψη θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κομοτηνής

Κάλεσμα σε όλους τους συναδέρφους τους, αλλά και την τοπική κοινωνία, να στηρίξουν την σημερινή απεργία της 30ης Μαΐου που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και όλοι οι κοινωνικοί φορείς, απεύθυναν την Τρίτη 29 Μαΐου ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος και η πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων κ. Φωτεινή Αντωνιάδου. 

Μάλιστα εκπρόσωποι όλων των φορέων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση θα βρεθούν στην Περιφέρεια ΑΜΘ το πρωί της Τετάρτης, ενώ στις 11 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά από το Δημαρχείο Κομοτηνής, όπου θα πραγματοποιηθεί και συμβολική κατάληψη με ειδικότερο αίτημα την αναστροφή της υποστελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών. 

Πυλώνας της Δημοκρατίας το Δημόσιο 

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος πιστεύει πως το τελευταίο διάστημα βλέπουμε την κατάλυση, βήμα προς βήμα, της δημοκρατίας, κάτι που θεωρεί πως φαίνεται τόσο στις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία αλλά και όσα έγιναν στη χώρα μετά το δημοψήφισμα του 2015, και ένα από αυτά τα βήματα είναι η μείωση του Δημοσίου, που την κατατάσσει στην προσπάθεια για περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
 
Για αυτό και παλεύουν για ένα δημόσιο το οποίο είναι πυλώνας της δημοκρατίας, που θα στηρίζει τα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη των πολιτών.
 
Τα τελευταία χρόνια του μνημονίου, σημείωσε, διαπιστώνουν πως δεν υπάρχει βελτίωση στη δημόσια διοίκηση, αλλά αντίθετα υπάρχει μεγάλη αύξηση στο νομοθετικό πλαίσιο όπου σε συνδυασμό με τις ελλείψεις προσωπικού οι υπηρεσίες πολλές φορές αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.
 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πηγαίνουν πίσω οι υποθέσεις του κάθε πολίτη, και να μην συμβάλλει το δημόσιο στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, με την συρρίκνωση του κράτους να εξυπηρετεί όχι τους πολίτες αλλά συγκεκριμένα συμφέροντα.
 
Στην περιοχή μας υπάρχουν τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης, με τον κ. Τρανταφυλλίδη να σημειώνει πως πέρα από  το Νοσοκομείο Κομοτηνής, αυτά  παρατηρούνται και στο Δήμο Κομοτηνής, ειδικά στην Υπηρεσία Δόμησης και τις Τεχνικές Υπηρεσίες, αλλά και τα Δικαστήρια.
 
Με δεδομένο ότι δεν αναμένονται προσλήψεις το επόμενο διάστημα, αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη δυσκολία στην εξυπηρέτηση του πολίτη, εξ ου και αντιδρούν με τη συμμετοχή τους στην απεργία.  

Δραματική η υποστελέχωση στους Δήμους 

Από την πλευρά της η κ. Αντωνιάδου τόνισε πως το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δήμων έχει φτάσει σε δραματικά επίπεδα, ειδικότερα του Δήμου Κομοτηνής, για αυτό και κάλεσε όλους τους συναδέρφους της να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, αλλά και τη συμπαράσταση όλων των φορέων, ώστε να αναδείξουν το πρόβλημα και να αναζητήσουν τρόπους για να λυθεί, μιας και η λειτουργία του Δήμου επηρεάζει τη λειτουργία όλης της πόλης.
 
Η λύση βέβαια, σύμφωνα με την κ. Αντωνιάδου, είναι πολιτική και θα πρέπει να δοθεί από το υπουργείο, όμως επειδή μέχρι τώρα οι προσπάθειες, είτε μέσω της διοίκησης του Δήμου είτε μέσω παρεμβάσεων των εργαζομένων, δεν έχουν ευοδωθεί, θεωρεί πως θα πρέπει να υπάρξει μια πιο δυναμική κινητοποίηση, με συμμετοχή στην κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.