Καλεσμα Μετιου σε ολες τις δημιουργικες δυναμεις της κοινωνιας και της οικονομιας με «αιχμες» για τους «ανταρτες»

Την «επομένη» του χρίσματος - «Ειπώθηκαν πολλά και στόχος ήταν να πλήξουν εμένα για να μην ληφθεί απόφαση στήριξης από την ΝΔ»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, κ. Χρήστος Μέτιος στις 15 Οκτωβρίου. Αφορμή στάθηκε η παρουσία του γραμματέα πολιτικής επιτροπής ΝΔ, ο οποίος επιβεβαίωσε την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπό του εν όψει των επερχόμενων εκλογών.
 
Ευχαριστώντας με ιδιαίτερη θέρμη τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο, κ. Μητσοτάκη τόνισε πως «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η στήριξη της υποψηφιότητάς μου για την θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας».
 
«Η εμπιστοσύνη της Νέας Δημοκρατίας μου δίνει μεγάλη δύναμη και προσδίδει στην παράταξη “Περιφερειακή Αναγέννηση” μία νέα προοπτική» συνέχισε για να τονίσει ότι «τώρα είναι η ώρα που πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Σαφώς σε ό,τι με αφορά έχω απόλυτη επίγνωση της ευθύνης μου. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 ως Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης και τα τελευταία δύο χρόνια ως περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εργάζομαι καθημερινά για αυτό που πιστεύω ότι είναι καλό για τον τόπο μας». 

«Κατακτήσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη μιας ανοικτής και δυναμικής περιφέρειας» 

Κάνοντας έναν συνοπτικό απολογισμό από την αρχή της διοίκησής του, απαρίθμησε μερικά σημαντικά βήματα. «Κατακτήσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη μιας ανοικτής και δυναμικής περιφέρειας. Βασικοί μας άξονες η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, η στήριξη της επιχειρηματικότητας, ο τουρισμός, οι επενδύσεις στην ενέργεια» είπε ο κ. Μέτιος και αναφέρθηκε στον προκάτοχό του, τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη, το έργο του οποίου αναγνωρίζει και τιμά. Πάνω σε αυτό πρόκειται να βασιστεί, εμπλουτίζοντάς το με νέες ιδέες και δράσεις.
 
Προκειμένου να το υλοποιήσει είναι ανοικτός σε νέες προτάσεις, επεσήμανε, απευθύνοντας κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο. «Έχω βαθιά πίστη στις δυνατότητες και στους ανθρώπους της περιφέρειάς μας. Το αναπτυξιακό μοντέλο που για χρόνια εφαρμόστηκε στην περιοχή,όμως, δεν είχε στέρεες βάσεις. Έγιναν έργα, απορροφήθηκαν πόροι, αλλά δεν υπήρξε ποτέ ένα σχέδιο για πραγματική ανάπτυξη της περιοχής μας. Στοίχημα είναι να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα ουσιαστικά έργα και σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια επιθυμούμε την συμμετοχή και την συμβολή όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας και της οικονομίας». 

«Πιστεύω πως κανείς δεν πρέπει να βάλει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το κοινό καλό της παράταξης» 

Συνεχίζοντας, ζήτησε από όποιον μπορεί να συμβάλλει με προτάσεις, ακόμα και αν προέρχεται από διαφορετικό πολιτικό χώρο. «Ο εμπλουτισμός τόσο του σχεδίου για την ανάπτυξη της περιφέρειας όσο και του ψηφοδελτίου της Περιφερειακής Αναγέννησης είναι μία ανοιχτή διαδικασία με σεβασμό στην διαφορετική άποψη και στην πολιτική διαδρομή του καθενός», ξεκαθάρισε τονίζοντας πως η Περιφερειακή Αναγέννηση μπορεί να αποτελέσει τη συνισταμένη διαφορετικών θέσεων και απόψεων μέσα από ένα ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο».
 
Φυσικά από την συνέντευξη τύπου δεν έλειψαν ερωτήσεις σχετικά με όσα στελέχη τον αμφισβήτησαν στο παρελθόν, ενώ συγκεκριμένα αναφέρθηκε το όνομα του κ. Κώστα Ζαγναφέρη. Ο κ. Μέτιος, αναγνωρίζοντας το δικό του μερίδιο ευθύνης, αποκρίθηκε «εγώ θα πάρω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, αλλά από εκεί και πέρα το αν ο καθένας επιλέξει μία άλλη πορεία είναι δικό του θέμα. Πιστεύω, όμως, πως κανείς δεν πρέπει να βάλει το προσωπικό συμφέρον του πάνω από το κοινό καλό της παράταξης. Ο Κώστας Ζαγναφέρης δήλωσε την πρόθεση να προκύψει μία ανεξάρτητη κίνηση. Ποτέ δεν σταμάτησα να μιλάω μαζί του, έχουμε μία τακτική επικοινωνία, καθώς θεωρώ ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Γνώμη μου είναι πως δεν θα επιμείνει στην απόφασή του». 

«Επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί από ορισμένους μία στρεβλή και ψεύτικη εικόνα με υπερβολές και συκοφαντίες» 

Από τις δηλώσεις του νυν Περιφερειάρχη δεν έλειψαν οι αναφορές στα έργα υποδομής της Περιφέρειας, που συχνά στο παρελθόν είχαν γίνει αντικείμενο σκληρής κριτικής. «Βάσει νόμου η προεκλογική περίοδος δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Είμαι Περιφερειάρχης και ως εκ τούτου θέλω να τονίσω πως το ενδιαφέρον μου είναι συνολικό και δεν αφορά μόνο μία ή δύο περιφερειακές ενότητες», επεσήμανε για να πληροφορήσει ότι «εν καιρώ θα ανακοινωθούν έργα που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Να περιμένετε θετικές εκπλήξεις.
 
Όσον αφορά και το έργο που υλοποιείται αλλά και το πρόσωπό μου στο παρελθόν επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί από ορισμένους μία στρεβλή και ψεύτικη εικόνα με υπερβολές και συκοφαντίες. Ειπώθηκαν πολλά και στόχος ήταν να πλήξουν εμένα για να μην ληφθεί απόφαση στήριξης από την ΝΔ.  Δεν τα κατάφεραν ούτε οι ίδιοι ούτε τα φερέφωνά τους. Η κατάσταση στην περιφέρεια είναι καλή και για μένα δεν τίθεται κανένα ζήτημα. Από αύριο ξεκινάει η δουλειά και κάθε μέρα θα έχουμε νέες ανακοινώσεις για εντάξεις, έλεγχο των έργων, συσκέψεις με τις τεχνικές υπηρεσίες και συναντήσεις με φορείς».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.