Καλεσμα για το συλλαλητηριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ και στη Ροδοπη

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Δημαρχείο Κομοτηνής στη 1.30 μ.μ.

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, αγρότες, συνταξιούχους και όσους πλήττονται από τις κυβερνητικές πολιτικές να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους απεύθυναν τα μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Ροδόπης, του Συλλόγου  Γυναικών Ροδόπης και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ροδόπης.

Καθεστώς εργασιακής ζούγκλας 

Η κ. Αμαλία Κασαπαντωνίου από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων τόνισε πως τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης της ΝΔ δείχνουν πως ξεκίνησε με φόρα για να εφαρμόσει και να βαθύνει ακόμα περισσότερο την επίθεση στα εργατικά ασφαλιστικά δικαιώματα βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος από την αντεργατική παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέτρα που ήδη εξήγγειλε και αυτά που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή του εργαζόμενου λαού, σημείωσε, ολοκληρώνοντας το καθεστώς εργασιακής ζούγκλας.
 
Με το δόγμα «νόμος και τάξη» θα επιδιώξουν να επιβάλλουν τον συμβιβασμό με τα ψίχουλα, τη ζωή στην πρέσα και τους αβάσταχτους φόρους και τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, την υποταγή του εργαζόμενου λαού στις συνεχείς απώλειες στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές «για να μην διαταραχθεί η επάνοδος στην κανονικότητα», ενώ στηρίζεται η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, προωθώντας την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, αυξάνοντας τα τιμολόγια.
 
Παράλληλα η κυβέρνηση  θέλει να βάλει τα σωματεία στο γύψο, με τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων, θα φακελώνουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους. Θέλουν, τόνισε η κ. Κασαπαντωνίου,  τους εργαζόμενους αποκομμένους, να μη συμμετέχουν ενεργά σε συλλογικές διαδικασίες. Να αποφασίζουν άλλοι για αυτούς, για ζητήματα που τους αφορούν, χωρίς να είναι παρόντες.
 
Τα συνδικάτα όμως έχουν καταστατικά, και λογοδοτούν μόνο στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και την κοινωνία, και δεν είναι κανονικότητα οι αντεργατικές ανατροπές, η περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων, των συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών, αλλά και η εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικά σχέδια και ανταγωνισμούς, που δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για το λαό μας και τους λαούς των γειτονικών χωρών.
 
Για αυτό και κάλεσε  κάθε εργαζόμενο και τίμιο συνδικαλιστή να προβληματιστεί σήμερα για την ανάγκη ύπαρξης σωματείων που θα διεκδικούν σύγχρονους όρους δουλειάς, με την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων, με δημοκρατική λειτουργία, για την οργάνωση της πάλης με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, και σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο. 

Μάχη για την ασφάλιση και τη σύνταξη 

Το παρόν στο Συλλαλητήριο θα δώσουν και οι συνταξιούχοι, σημείωσε ο κ. Τάσος Γραβάνης από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ροδόπης, ο οποίος σημείωσε πως η ΔΕΘ αποτελεί προάγγελο κοινωνικών αγώνων όλης της χρονιάς, και ιδιαίτερα φέτος, που τα μηνύματα δεν είναι καθόλου καλά.
 
Με την δεδηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης να περάσει στην ασφάλιση στον ιδιωτικό τομέα, που θα έχει αρνητικά αποτελέσματα όχι μόνο για τις προηγούμενες συντάξεις, αλλά και στους νέους, που θα πάρουν πενιχρές συντάξεις στο μέλλον.
 
Για αυτό θα είναι εκεί, καλώντας τους συνταξιούχους να προσέλθουν και να εκφράσουν την αντίθεσή τους. 

Πόλεμος και στα δικαιώματα των γυναικών 

Τέλος η κ. Ελένη Κωνσταντινίδου από το Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ – Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας) κάλεσε τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, δυναμικά και αποφασισμένα να συσπειρωθούν στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών τους και να αντεπιτεθούν με πυξίδα τις σύγχρονες ανάγκες τους.
 
Στο συλλαλητήριο της 7ης Σεπτεμβρίου θα διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους στην εργασία, στη μόρφωση, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στον ελεύθερο χρόνο, που τους στερούν επιχειρηματικοί κολοσσοί, ΕΕ και κυβέρνηση.
 
Η ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά τους δικαιώματα, ενώ πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης για τη στήριξη των νέων μητέρων θεωρεί πως κρύβεται η αγωνία τους να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων, αυξάνοντας τη γυναικεία απασχόληση με ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, με ωράρια λάστιχο, με μισθούς πείνας, με πετσοκομμένα μέτρα στήριξης της μητρότητας (άδειες και επιδόματα).
 
Ακόμα και το δικαίωμα των παιδιών στην προσχολική αγωγή, η ασφάλειά τους με μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής προστασίας σε σχολεία και σχολές μπαίνει στη ζυγαριά του κόστους, σημείωσε, για αυτό και όσο κάνουν στην οικονομία κουμάντο οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, τόσο τα δικαιώματά στην εργασία, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή θα τσακίζονται στις μυλόπετρες του επιχειρηματικού κέρδους.
 
Ο σύλλογος γυναικών Ροδόπης καλεί να αγωνιστούν για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, εφαρμογή του νόμου για την προστασία της εργαζόμενης μητέρας, την απαγόρευση της απόλυσης, Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξάρτητα εργασιακών σχέσεων, Να εξασφαλίζεται από το κράτος για όλα τα παιδιά θέση σε προσχολική δομή, δημόσια και δωρεάν. Χωρίς voucher, χωρίς τροφεία, χωρίς χρήματα γονιών για να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες, εξόδους, πολιτιστικές δράσεις, Άμεση και ουσιαστική υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με κρατική χρηματοδότηση που θα καλύψει όλες τις ανάγκες σε κτίρια, αίθουσες και προσωπικό, υποδομές αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και κανένα πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.