Καλεσμα για την προστασια του περιβαλλοντος

Με μια όμορφη, αλλά προπάντων ουσιαστική παρέμβαση το Παράρτημα της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας στην Κομοτηνή γιορτάζει την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιούνη, καλώντας τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να δραστηριοποιηθούν προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα, το πρωί της 5ης Ιούνη στις 11, καλούν τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να φυτέψουν το παρκάκι που είναι στην είσοδο της πόλης μας απέναντι από το ξενοδοχείο «Ροδόπη» ή να στείλουν ένα φυτό.
«Αφορμή για αυτή τη δράση που προγραμματίζουμε για τις 5 Ιούνη αποτελεί η θεσμοθέτηση πριν 37 χρόνια, στις 15 Δεκέμβρη του 1972, της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Μετά από τόσα χρόνια βλέπουμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να δρούμε αυτήν την ημέρα, όπως όλο το χρόνο, αλλά η ημέρα είναι μια αφορμή για να το ξανασκεφτούμε. Θεωρώ ότι αποτελεί προσωπική πρόσκληση και πρόκληση για τον καθένα μας και είναι μια απόλυτη ευθύνη να δράσουμε ο καθένας όσο μπορεί, ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο. Η ευθύνη είναι όλων μας. Προς αυτή την κατεύθυνση δραστηριοποιούμαστε και περιμένουμε από τον κόσμο ανταπόκριση και να μας βοηθήσει ή να δράσει ενδεχομένως αυτόνομα», αναφέρει η πρόεδρος του Παραρτήματος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας στην Κομοτηνή κ. Κούλα Παπαδριέλλη.

 

Με επιστολή της εξάλλου και η Ένωση Γυναικών Ελλάδος καλεί τους πολίτες να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος με μια συμβολική και ουσιαστική πράξη φυτεύοντας ή στέλνοντας [ένα φυτό, πηγή ζωής για την πόλη και της Κομοτηνής. Χορηγός επικοινωνίας στην πρωτοβουλία και δράση αυτή είναι ο «Παρατηρητής της Θράκης».

Ένωση Γυναικών Ελλάδας

Ανοιχτή Επιστολή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 

Αγαπητές φίλες – φίλοι,

Όλοι μας, όλο και πιο συχνά, πιστεύουμε ότι συνειδητοποιούμε, πως η γη, μας καλεί για βοήθεια.
Όλο και πιο συχνά συνειδητοποιούμε ότι, αν θέλουμε να λεγόμαστε ενεργοί πολίτες, πρέπει να δράσουμε επί της ουσίας.

 

Δεν αρκεί να διαπιστώνουμε. Είναι επιτακτική ανάγκη να είμαστε όλοι παρόντες και να προσφέρουμε όσο περισσότερο μπορούμε.
Η 5η Ιούνη καθιερώθηκε σαν Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Οι γιορτασμοί αυτοί είναι καλοί όταν μας ευαισθητοποιούν και μας ωθούν να λειτουργούμε πιο συνειδητοποιημένα.

 

Μ’ αυτές τις σκέψεις και τους προβληματισμούς το παράρτημά μας αποφάσισε γι’ αυτή την μέρα φέτος να «υιοθετήσει» ένα παρτέρι της πόλης μας που με πολύ καλή διάθεση ο Δήμαρχος μας παραχώρησε και τον ευχαριστούμε πολύ. Ένα κομμάτι γης που θα το εξωραΐσουμε εμπλουτίζοντας το με πράσινο και θα έχουνε τη φροντίδα του. Είναι συμβολική η ενέργεια, αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστική, γιατί όλους μας, μας αφορά η βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών.

 

Οι ανοιχτοί και δεντροφυτεμένοι χώροι, δυστυχώς, στις πόλεις μας μειώνονται και ο πολεοδομικός ιστός απλώνεται. Μειώνονται οι χώροι που φιλοξενούν πουλιά και ζώα. Μειώνονται οι βιότοποι.
Τα δάση μας δεν προστατεύονται επαρκώς, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να χάνουμε τεράστιες εκτάσεις πράσινου. Τα δάση και οι ακτές μας επίσης κακοποιούνται από εμάς τους ίδιους, ρυπαίνοντας τους με τον χειρότερο τρόπο, σαν να είναι κάτι που δεν μας αφορά καθόλου.

 

Κάτι λίγο λοιπόν ο καθένας μας μπορεί. Και το λίγο, αν είναι συλλογικό, μπορεί να γίνει πολύ.
Στις 5 Ιούνη στις 11 το πρωί εμείς θα φυτέψουμε το παρτέρι που είναι στην είσοδο της πόλης μας απέναντι από το ξενοδοχείο «Ροδόπη» ελάτε να μας βοηθήσετε ή στείλτε μας ένα φυτό. Και τα δύο θα τα εκτιμήσουμε πάρα πολύ.

Με εκτίμηση, το Δ.Σ. του παραρτήματος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.