Καλεσμα για δυναμικη αντιδραση στα νεα μετρα

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, στις 10 το πρωί της Τετάρτης

Κάλεσμα προς όλα τα λαϊκά στρώματα της Κομοτηνής να δώσουν μια δυναμική και μαζική απάντηση, συμμετέχοντας στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, στις 10 το πρωί της Τετάρτης 17 Μαΐου, όχι μόνο για να βάλουν φρένο στα μέτρα που θέλουν να ψηφίσουν στη Βουλή, αλλά για να αποκτήσει περιεχόμενο ο αγώνας με βάση την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης έκαναν εκπρόσωποι του Σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Κομοτηνής, της Ένωσης Συνταξιούχων Ροδόπης και του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης. 

Όχι στο νέο εργασιακό μεσαίωνα 

Να βγουν όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, νέοι και νέες, στο δρόμο του αγώνα, βάζοντας φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής τους να διεκδικήσουν την αναπλήρωση των απωλειών τους, με νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, κάλεσε η κ. Αμαλία Κασαπαντωνίου, Γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Κομοτηνής.
 
Το πολυνομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σημείωσε, επεκτείνει τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, τον κατώτερο μισθό, ενισχύοντας των εργασιακό μεσαίωνα, με ουσιαστική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ενώ απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, φέρνοντας το lockout (ανταπεργία των εργοδοτών) από το παράθυρο.
 
Την ίδια ώρα μπαίνει στο στόχαστρο και η προκήρυξη των απεργιών, ενώ η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων, εργαλείο που θεωρεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το φακέλωμα των εργαζομένων το επόμενο διάστημα.
 
«Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση, με αφορμή την επίσκεψη του γ.γ του υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη, δεν πιάνει τίποτα από αυτά, συνεχίζει την απάτη και την κοροϊδία, περιορίζεται στα αντίμετρα, τα οποία είναι ορισμένες μερίδες φαγητού σε μαθητές που έχουν πραγματικά ανάγκη και σε κάποιες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς που είναι απόλυτα απαραίτητες, όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να χρυσώσουν το χάπι με όλα τα μέτρα ου πέφτουν στις πλάτες των εργαζομένων» σημείωσε, τονίζοντας πως αυτά τα αντίμετρα θα υλοποιούνται ουσιαστικά από το άγριο ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων, κόβοντας από το φτωχό για να δώσουν στο φτωχότερο, με τα κέρδη να πηγαίνουν στις τσέπες των μεγάλων ομίλων. 

Δυναμικό παρών από τους συνταξιούχους 

Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να απεργήσουν, μπορούν όμως να συμμετάσχουν στην προσπάθεια των εργαζομένων συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις σημείωσε ο κ. Γιώργος Γεωργίου, γραμματέας της Ένωσης Συνταξιούχων Ροδόπης, τονίζοντας πως «αυτό που πραγματικά βλάπτει είναι ο καναπές, μιας και όσοι μένουν σε αυτόν δεν θα κερδίσουν τίποτα». Για αυτό θεωρεί πως οι συνταξιούχοι μπορούν και αυτοί να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα είναι προς όφελός τους, και δεν πρέπει να θεωρούν πως οι αγώνες δεν έχουν να προσφέρουν κάτι, αντίθετα αυτό που δεν έχει να προσφέρει τίποτα είναι να μένει κάποιος σπίτι και να περιμένει το μάννα εξ ουρανού.
 
Άλλωστε οι συνταξιούχοι έχουν μέχρι σήμερα αποδείξει, με τις κινητοποιήσεις τους, ότι μπορούν να κινητοποιήσουν περισσότερο κόσμο, και στην περιοχή μας, κάτι που σημαίνει πως μπορούν να δώσουν ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι θα επιτευχθεί ο στόχος, που δεν είναι άλλος από την ανατροπή της πολιτικής αυτής. 

Κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες 

Τέλος η κ. Γωγώ Φακιρίδου, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης, μέλος της ΟΓΕ, κάλεσε τις γυναίκες τις εργαζόμενες, τις άνεργες τις αγρότισσες, τις φοιτήτριες, τις νέες μητέρες και τις συνταξιούχους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη.
 
Η απεργιακή συγκέντρωση, σημείωσε είναι μια ευκαιρία για τις γυναίκες να δείξουν ότι πραγματικά αντιστέκονται και παίρνουν τα δικά τους μέτρα απέναντι σε αυτά που έρχονται στη βουλή προς ψήφιση.
 
Άλλωστε αυτά θίγουν κατά κύριο λόγο τις γυναίκες που θα εφαρμόσουν τις ελαστικές μορφές εργασίας και τα προγράμματα που θα αυγατίσουν τα κέρδη των μεγαλοβιομήχανων, των μεγαλοεφοπλιστών, των επιχειρηματικών ομίλων, των οποίων θα αυξήσουν αυτά τα νέα μέτρα.
 
Για αυτό και όλες οι γυναίκες αντιλαμβάνονται πόσα θα χάσουν από αυτά τα νέα μέτρα, και έτσι τις κάλεσε να αδράξουν την ευκαιρία να συμμετέχουν, να διαδηλώσουν και αν διεκδικήσουν και τις απώλειες των προηγούμενων μνημονίων και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.