Καλαντα παντου στην Κομοτηνη

Η πόλη γέμισε από χριστουγεννιάτικες μελωδίες

Μπορεί η Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου να απείχε τρείς μέρες από τα Χριστούγεννα, όμως ήταν η τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και η τελευταία σχολική ημέρα πριν τις διακοπές, και έτσι η πόλη της Κομοτηνής γέμισε από χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
 

Μέλη της Στρατιωτικής Μουσικής των δύο Ταξιαρχιών, της Φιλαρμονικής των Δήμων, αλλά και μέλη Συλλόγων και μαθητές σχολείων γύρισαν την πόλη, φέρνοντας λίγο νωρίτερα τη χριστουγεννιάτικη χαρά σε όλους όσους τους άκουσαν.
 
 

Κάλαντα στην Κεντρική πλατεία 

Παρά το τσουχτερό κρύο, αρκετές μουσικές μαθητικές ομάδες σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης στόλισαν χαρμόσυνα με την παρουσία τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με σημείο συνάντησης την Κεντρική Πλατεία όπου και τραγουδούσαν τα κάλαντα στους περαστικούς.
 
 

Επίσκεψη και στην παλιά Νομαρχία 

Τα κάλαντα όμως στο διοικητήριο Ροδόπης άκουσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, από δόκιμους της Αστυνομίας, τα μέλη της στρατιωτικής μουσικής των δύο ταξιαρχιών και άλλους.
 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης υποδέχθηκε όλους όσους βρέθηκαν στο χώρο και αφού άκουσε τα κάλαντα ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές, ευχαριστώντας για την επίσκεψη τους.
 
 

Κάλαντα και στο μητροπολίτη 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων δέχτηκε στα Γραφεία της Ιερά Μητρόπολης την επίσκεψη των μελών της Στρατιωτικής Μουσικής των δύο Ταξιαρχιών, της Φιλαρμονικής των Δήμων, αλλά και μελών Συλλόγων, καθώς και πλήθους παιδιών που έσπευσαν να αποδώσουν στον Ποιμενάρχη τους τα παραδοσιακά κάλαντα και να ευχηθούν από καρδίας.
 

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους για τον κόπο που υποβλήθηκαν, τους προέτρεψε να συνεχίσουν να διακονούν την παράδοση και ευχήθηκε καταλλήλως για τις άγιες ημέρες και το επί θύραις έτος 2018.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.