Καλα νεα για το Δημο Κομοτηνης απο τον Ισολογισμο του 2015

Βελτιωμένα ταμειακά διαθέσιμα και μειωμένες υποχρεώσεις, παρά τη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων

Την οικονομική ευρωστία του Δήμου Κομοτηνής σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο δείχνει ο ισολογισμός του 2015, τον προέλεγχο του οποίου και των αποτελεσμάτων Χρήσεως της χρήσης 1/1-31/12/2015 ενέκρινε την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής.
 
Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, ο Ισολογισμός, ο οποίος το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι αποτέλεσμα της πολυετούς προσπάθειας της δημοτικής αρχής να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη προμηθευτών και εργολάβων στο Δήμο, αλλά και να περιορίσει τις περιττές δαπάνες.
 
Στον ισολογισμό, σημείωσε, αποτυπώνεται ότι παρά τα γεγονός ότι οι κρατικές επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί κατά 1 εκ. ευρώ, τα ταμειακά διαθέσιμα έχουν αυξηθεί και οι υποχρεώσεις του Δήμου έχουν μειωθεί.
 
«Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Δήμος είναι οικονομικά πάρα πολύ καλά και ότι η δουλειά που έγινε τα προηγούμενα χρόνια έχει αποδώσει καρπούς. Δεν χρωστάμε σε κανένα, όποιος συνεργάστηκε με το Δήμο, πληρώθηκε αμέσως, και υπάρχει εμπιστοσύνη όλων αυτών οι οποίοι συνεργάζονται με το Δήμο, γιατί παίρνουν τα χρήματά τους γρήγορα, κάτι που φαίνεται και από τα νούμερα» παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Πολιτειάδης.
 
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι ο Δήμος Κομοτηνής πετυχαίνει καλύτερες εκπτώσεις, τις οποίες μετακυλύει σε έργα στην πόλη και στους οικισμούς.
«Έχουμε κάνει και τις προβλέψεις από το νόμο ώστε να γίνει κάτι από πλευράς οικονομίας να μην διαταραχθεί αυτή η θετική πορεία του Δήμου, και πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσουμε τα επόμενα χρόνια» σημείωσε. 

Από το 3% στο 1,5% τα τέλη διαφήμισης 

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε και η μείωση των τελών διαφήμισης τα οποία αφορούν κατά κύριο λόγο οχήματα δημόσια χρήσης, από το 3% στο 1,5%.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.