Καλα Χριστουγεννα απο τους μαθητες της Β΄ Ταξης του 2ου Δημοτικου Σχολειου Κομοτηνης

Το ωραιότερο μήνυμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων μας έστειλαν οι μαθητές της Β’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Κομοτηνής οι οποίοι στα πλαίσια του μαθήματος της διδασκαλίας της γλώσσας, δημιούργησαν ένα ποίημα εξαιρετικά αφιερωμένο στην μεγάλη αυτή γιορτή.
 
Οι «ποιητές» της Β΄ Δημοτικού ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και υπό την καθοδήγηση της δασκάλας του κ. Δήμητρας Τσαούση αλλά και την παρότρυνση των γονέων τους εξέφρασαν την δημιουργικότητά και την φαντασία τους συνθέτοντας ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.
 
Όπως εξήγησε και η δασκάλα τους οι μαθητές διαλέγουν ένα θέμα και έπειτα επιλέγουν λέξεις που να ομοιοκαταληκτούν με αυτή και να είναι σύμφωνες με το θέμα. Από κει και ύστερα καταθέτουν τις προτάσεις τους και με δημοκρατικές διαδικασίες επιλέγουν αυτές τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν και με τις οποίες σχεδόν «αυτόματα» προκύπτει το ποίημά τους.
 
Εν όψει και των εορτών των Χριστουγέννων οι μικροί «ποιητές» δημιούργησαν πάνω στο θέμα των Χριστουγέννων γράφοντας το εξής ποίημα που μας χάρισε πλατιά χαμόγελα ευτυχίας:
 
Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι μεγάλη γιορτή
και χαίρεται το κάθε παιδί.
Στη γειτονιά του παίζει μουσική
Και γεμίζει λεφτά το πουγκί.
στο σπίτι στολίζουμε δεντράκι
στην κορφή του μ’ ένα χρυσό αστεράκι.
Η μέρα αυτή είναι πολύ γιορτινή
με γλυκά, φαγητά και κρασί.
Ωραία και η πρωτοχρονιά
με γλέντι, δώρα και χαρά.
Ας γιορτάσουμε όλα τα παιδιά
με αγάπη, ειρήνη, υγεία, ομαδικά.

 
Το ποίημα αυτό δεν αποτελεί την πρώτη δημιουργία των μαθητών του σχολείου καθώς στο παρελθόν έχουν δημιουργήσει και μικρά παραμύθια όπως « η Κυρά κακή και οι δώδεκα μήνες» που προτείνεται ως διδακτική μέθοδος και η οποία βέβαια χρησιμοποιείται και από άλλα σχολεία της Κομοτηνής και όχι μόνο.
 
Πρόκειται για μία «τεχνική» η οποία σύμφωνα και με την κ. Τσαούση, έχει διδακτικό χαρακτήρα, πέραν του ψυχαγωγικού φυσικά, καθώς τα παιδιά μέσα από τέτοιες δραστηριότητες μαθαίνουν να παράγουν γραπτό και προφορικό λόγο.
 
Οι «ποιητές» της Β’ Τάξης του 2ου δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής που υπογράφουν τα «Χριστούγεννα» είναι οι εξής: Αλή Τζαφέρ, Αδάμ Γαλανάκης, Κυριακή Γιλδίζη, Αλέξανδρος Ζαργιάνης, Κωνσταντίνος – Ραφαήλ Ιωαννίδης, Μαρία Κασάπη, Αντώνιος Κοκκινάκης, Κριστίνα Κρυεμαδι, Αναστάσιος Κυριακάκης, Μαρία Μαρίνου, Ξανθίππη Μπόμπολα, Ιωάννης Μπόμπολας, Γεώργιος Ντάνος, Λάμπρος Πάνης, Μαρία – Αναστασία Παντούλη, Νικόλαος- Ραφαήλ Πούλιος, Φρειδερίκη – Μαρία Πουπουζή, Βασίλειος Σιδέρης, Κωνσταντίνα Στουρου, Εμμανουήλ Τζελίδης και Κωνσταντίνος Χαριτίδης.
 
Εμείς τους ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε στους ίδιους και στις οικογένειές τους καλά Χριστούγεννα και πάντα δημιουργικοί! Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.