«Κακοηθη σχολια τα δημοσιευματα που φερουν τον Εβρο ανοχυρωτη περιοχη»

Με ανακοίνωσή του ο Νομάρχης Έβρου Ζαμπουνίδης Νικόλαος απαντά σε δημοσιεύματα που φέρουν τον Έβρο ανοχύρωτη περιοχή με αφορμή το θάνατο στρατιώτη στην περιοχή. Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Εδώ και αρκετές μέρες είμαστε αποδέκτες ως κάτοικοι και ηγεσία του νομού αρνητικών, αναληθών, και σε μερικές περιπτώσεις κακοηθών σχολίων από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Κατανοούμε και συμπάσχουμε με τον πόνο των οικογενειών που έχουν χάσει τον άνθρωπό τους, αλλά αυτό δεν θα μας επιτρέψει να δεχτούμε ότι ο Έβρος είναι ανοχύρωτος.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να προσβάλει το κύρος, να αμφισβητήσει το ήθος και το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων. Τόσο η Διεύθυνση Αστυνομίας, η Συνοριοφυλακή, οι Στρατιωτικές αρχές, όσο και οι απλοί πολίτες καταβάλουν προσπάθειες για την οχύρωση του Έβρου. Σε πείσμα μιας πολιτικής αστυφιλίας εμείς παραμένουμε στον τόπο μας από αγάπη. Ο επισκέπτης, ο φαντάρος, ο δημόσιος υπάλληλος βιώνει στον Έβρο τη ζεστή φιλοξενία, την ήρεμη ζωή της ελληνικής επαρχίας, την ανθρωπιά της.

Δεν θα επιτρέψουμε στο όνομα εντυπώσεων, πολιτικών αντιπαραθέσεων, σκοπιμοτήτων και διεκδικήσεων να μεταλλαχθεί η εικόνα του τόπου μας προς βορά και ικανοποίηση του ανθρώπου που θέλει να ζει στο σκότος.

Βεβαίως, υπάρχουν προβλήματα. Η ζωή πουθενά δεν είναι εύκολη. Εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε τα προβλήματα και οι επίκτητες ανάγκες μας. Αλλά στέλνω ηχηρό μήνυμα προς όλους ότι ο καθένας από μας πράττει το καθήκον του από το μετερίζι του, είτε είναι Νομάρχης, Δήμαρχος, αξιωματικός, συνοριοφύλακας, στρατιώτης, ψαράς, αγρότης ή απλή νοικοκυρά.

Εξάλλου θα ήταν παράλογο στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας η είδηση του θανάτου να ταξιδεύει με τύμπανα.

Εμείς ζούμε και θα συνεχίσουμε να ζούμε σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, να χαιρόμαστε τα αγαθά του δημιουργώντας ένα ευοίωνο μέλλον για τα παιδιά μας, τα παιδιά του κόσμου”.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.