Καινοτομει ξανα το Φροντιστηριο 2001 – ΟΡΟΣΗΜΟ

Το πρόγραμμα extra παροχών υπηρεσιών εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου που θα εφαρμοστεί από την επόμενη χρονιά παρουσιάστηκε στο 2ο Οργανωτικό του Συνέδριο

Το πρόγραμμα extra παροχών υπηρεσιών εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου, που προέκυψε από μελέτες των συνεργατών του φροντιστηρίου και θα εφαρμοστεί το σχολικό έτος 2018-19, παρουσίασε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου ο ιδρυτής του Φροντιστηρίου 2001 – ΟΡΟΣΗΜΟ κ. Σάκης Λιπορδέζης, κατά το 2ο Οργανωτικό Συνέδριο των συνεργατών του Φροντιστηρίου.
 
Την ίδια ώρα έγινε απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς, αλλά και ο προγραμματισμός των δράσεων του Φροντιστηρίου μέχρι το καλοκαίρι, με έμφαση στο Τριήμερο των Επιστημών που θα κάνουν τον Μάρτιο.
 
Παράλληλα οι συνεργάτες έκοψαν την βασιλόπιτά τους, ενώ το φλουρί κέρδισε ο ίδιος ο κ. Λιπορδέζης, μιας και βρισκόταν στο τελευταίο κομμάτι της πίτας, που πήρε ο ίδιος.

 

Απολογισμός και νέες ιδέες

 
Όπως σημείωσε ο κ. Λιπορδέζης, εκμεταλλεύτηκαν την μεγάλη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, τιμώντας και τη μνήμη τους με το συνέδριο αυτό, του οποίου το περιεχόμενο είναι επί το πλείστον παιδαγωγικό.
 
Σε αυτό όλοι οι συνεργάτες του Φροντιστηρίου κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το τι οφείλει να κάνει ένας καθηγητής στην τάξη, και τι δεν πρέπει να κάνει, από τις οποίος ο ίδιος θα συντάξει ένα τελικό κώδικα τιμής διδασκαλίας στο ΟΡΟΣΗΜΟ.
 
Επίσης έγινε ένας απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς, και σχεδιασμός για την επόμενη. Σε αυτό το σχεδιασμό ο κ. Λιπορδέζης κατέθεσε τις προτάσεις του για παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, όπως προέκυψε από τις μελέτες που του κατέθεσαν στον περυσινό Οργανωτικό συνέδριο, για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα ποιοτικότερα κολέγια και σχολεία σε Αμερική και Ευρώπη.
 
«Εγώ πήρα αυτά που μπορούμε να εφαρμόσουμε, θα τα παρουσιάζουμε σε κάθε μαθητή που θα εγγράφεται την επόμενη χρονιά, για να επιλέγει αν θα θέλει αυτές τις επιπλέον ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης» σημείωσε, τονίζοντας πως το επιπλέον κόστος θα είναι πολύ χαμηλό.
 
Χαρακτηριστικότερες αυτών των προτάσεων είναι η συμβουλευτική για την σωστή σχολή για τον υποψήφιο, η πραγματοποίηση ειδικών τεστ στα οποία θα ανακαλύψουν τα ταλέντα, την κρίση του και τι αγαπά να κάνει, επαφές με την ψυχολόγο εν μέσω της χρονιάς για την ενίσχυση της απόδοσής του σε ορισμένες μαθησιακές δυσκολίες και πολλά άλλα προβλήματα καινούριας φύσεως, που παρουσιάζονται λόγω ιδιαίτερων θεμάτων που αφορούν το οικογενειακό περιβάλλον.

 

Τριήμερο των Επιστημών στο Φροντιστήριο τον Μάρτιο

 
Αυτές οι συναντήσεις, σημείωσε, γίνονται συχνά, και θα συνεχίσουν να γίνονται, με προτάσεις για δράσεις που γίνονται όλη τη χρονιά.
 
Σημαντικότερη δράση για φέτος στο Φροντιστήριο θα είναι το Τριήμερο των Επιστημών στις 16-18 Μαρτίου, όπου η Παρασκευή θα είναι αφιερωμένη στα μαθηματικά, με καλεσμένο τον Νίκο Λυγερό, που θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της αίθουσας «Νίκος Λυγερός» και θα παίζει επί 5 ώρες παιχνίδια ευφυίας μαθηματικών που έφτιαξε ό ίδιος για τα παιδιά.
 
Το Σάββατο θα είναι η ημέρα των Φυσικών Επιστημών, με πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν στην πράξη αυτά που διδάχτηκαν στο σχολείο, και η Κυριακή θα είναι αφιερωμένη στη γλώσσα, τον πολιτισμό και την ιστορία, με την ομάδα των Φιλολόγων να φτιάχνει παιχνίδια μέσα από την ύλη που έχουν τα παιδιά των θεωρητικών μαθημάτων.
 
Όμως θα πραγματοποιηθούν και άλλες δραστηριότητες, όπως οι ειδικές ημερίδες από την ψυχολόγο κ. Βιβή Πετμεζά, καθώς και συνεδρίες για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την καταστολή του άγχους, που είχαν σημαντικά αποτελέσματα τα προηγούμενα χρόνια όταν εφαρμόστηκαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.