Και το ονομα αυτου Συμεων

Βαφτίστηκε το Σάββατο που μας πέρασε ο πρωτότοκος γιος του Νίκου Λυκούδη και της Ειρήνης Κιούκα, και έλαβε το όνομα Συμεών, το όνομα του Προφήτη που συνυφαίνεται στενά με τα βρέφη και έφυγε από τη ζωή όταν κράτησε τον Χριστό νεογνό στα χέρια του.
 
Την ιστορία του αγίου Συμεώνα του Δικαίου και Θεοδόχου είχαν εξάλλου την ευκαιρία να μάθουν και όσοι συμμετείχαν στο μυστήριο της βάφτισης, αφού οι πρωτότυπες μπομπονιέρες, φιλοξενούσαν χειροποίητη εικόνα του.
 
Ας πάρουμε όμως τα της βαφτίσεως από την αρχή.
 
Η βάφτιση έγινε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στις 5 το απόγευμα, ανήμερα των Ελευθερίων της πόλης, και βασικό της διακοσμητικό μοτίβο ήταν η μορφή του gentleman, και, κυρίως, όσα συμβολικά την υπηρετούν, ημίψηλο καπέλο, γυαλιά, μύστακας και παπιγιόν.
 
Διακοσμητικό μοτίβο που έφερε τόσο ο εξωτερικός μπουφές με γλυκίσματα, προφιτερόλ, καραμέλες κ.ά, όσο και ο μπουφές με τα αναψυκτικά. Το ίδιο μοτίβο διακοσμούσε και τα βαφτιστικά που τα φορούσε κούκλα, αλλά και το κοστούμι του μπαμπά Νίκου, προέδρου των Αστικών ΚΤΕΛ, με το ξύλινο μονόχρωμο παπιγιόν.
 
Το μυστήριο τέλεσε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, και νονοί του μικρού Συμεώνα, ήταν ο Ιωάννης Πασχαλίδης, αντιπρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ και η σύζυγός του φιλόλογος Νατάσα Κομποτιάτη.
 
Να σας ζήσει και με το όνομα ο γλυκός Συμεών, Νίκο, Ειρήνη, Γιάννη και Νατάσα…

Info:
Προσκλητήρια-μπομπονιέρες, στολισμός, μαρτυρικά: Δια χειρός Μαντενίδη,
Βαπτιστικά: Arte Maxima,
Σταυρός: Χρυσόλιθος,
Γλυκά: Αρτοζαχαροπλαστείο Μαντενίδη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.