Και στο Νομο μας κινητοποιησεις αγροτων

Κινητοποιήσεις αγροτών και στο νομό μας χθες Δευτέρα 31 Γενάρη με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Η πρώτη συγκέντρωση αγροτών πραγματοποιήθηκε στις 11 στην κεντρική πλατεία της πόλης μας με διοργανωτή την Παναγροτική Συσπείρωση που πρόσκειται στο ΚΚΕ και η δεύτερη στις 12 στον κόμβο της εθνικής οδού στο εργοστάσιο του Κουρούδη με διοργανωτές τις δύο Ομοσπονδίες Αγροτικών συλλόγων της Ροδόπης την ΕΑΣ και την Ένωση Νέων Αγροτών

Με μηδαμινή συμμετοχή των αγροτών πραγματοποιήθηκε το Παναγροτικό Συλλαλητήριο της Παναγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ – πρόσκειται στο ΚΚΕ) στην κεντρική πλατεία της πόλης μας χθες το πρωί.

Παναγροτικό Συλλαλητήριο

«Η Παναγροτική Συσπείρωση διοργανώνει σήμερα το Παναγροτικό Συλλαλητήριο μετά από απόφαση που πάρθηκε στη συνδιάσκεψη που έγινε στις αρχές του μήνα στη Λάρισα για διοργάνωση συλλαλητηρίων στους νομούς της χώρας μας » δήλωσε το μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΥ κ.Αναστάσιος Χαρτοματζίδης

«Εμείς δεν είμαστε ξέχωρα από τους άλλους αγρότες» σημείωσε ο κ. Χαρτοματζίδης για να συνεχίσει, «έχουμε ένα πλαίσιο διεκδίκησης για όλα τα αγροτικά προϊόντα, δεν διαχωρίζουμε τους αγρότες ούτε σε γαλάζιους, ούτε σε πράσινους, κόκκινους. Τα προβλήματα των αγροτών είναι ενιαία, όπως είναι ενιαία τα αγροτικά προϊόντα». Σύμφωνα με τον κ. Χαρτοματζίδη δεν είναι μόνο οι βαμβακοπαραγωγοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα. «Η προσπάθεια που έγινε όλον αυτόν τον καιρό να παρουσιαστεί ένα βασικό πρόβλημα που υπάρχει και στο νομό μας, κύρια για τα βαμβάκι, είναι βέβαια στην ημερήσια διάταξη θα λέγαμε, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Έχουν πάρει το σιτάρι και το καλαμπόκι της περσινής χρονιάς σε πολύ εξευτελιστικές τιμές, διεκδικούμε μέσα από τα ΠΣΕΑ να δοθούν αποζημιώσεις και σ΄αυτά τα προϊόντα, όπως συνέβη και με τα προϊόντα των άλλων νομών όπως για παράδειγμα την πατάτα στον ΄Εβρο. Στο νομό μας έχουμε ένα ακόμη βασικό πρόβλημα, το πρόβλημα των καπνοπαραγωγών. Τα 8.500 νοικοκυριά κινδυνεύουν να ξεκληριστούν πραγματικά με την προώθηση του κανονισμού της Ε.Ε., που πάει να περάσει η κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Χαρτοματζίδης.

Συγκέντρωση στον κόμβο Κουρούδη

Την ίδια ώρα αγρότες από όλη τη Ροδόπη, στηριζόμενοι από όλους τους αγροτικούς φορείς του νομού μας, με τα τρακτέρ είχαν συγκεντρωθεί στο κόμβο του Κουρούδη.

«Η σημερινή συγκέντρωση είναι συνέπεια των όσων είχαμε προγραμματίσει. Τα αιτήματά μας είναι η ίση μεταχείριση με τους υπόλοιπους αγρότες και την μεγαλύτερη ένταση ελέγχων από το Υπουργείο Γεωργίας, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του εισοδήματός μας.

Είναι μια ειρηνική διαμαρτυρία, δεν θα κλείσουμε τους δρόμους, βγάλαμε τα τρακτέρ έξω για να δείξουμε ότι αντιμετωπίζουμε προβλήματα .

Συναντηθήκαμε στο κόμβο του Κουρούδη έχοντας συναποφασίσει όλα τα όργανα του Ν. Ροδόπης, και οι δυο Ομοσπονδίες, ο Σύλλογος Νέων Αγροτών και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών. Όσον αφορά τους φίλους μας που διαμαρτύρονται στην πλατεία έχουν αποκόψει από το σχήμα. Ούτε μας προσκάλεσαν, ούτε μας ενημέρωσαν, ούτως ώστε να πάρουμε θέση», τόνισε ο Παναγιώτου Πέτρος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Δημοκρατικών Συλλόγων Ν. Ροδόπης

Να σημειωθεί ότι μέχρι χθες αργά το βράδυ αναμενόταν ν’ αποφασίσουν οι αγρότες το συμβολικό και ολιγόωρο κλείσιμο δρόμου – ίσως και της Εθνικής Οδού – σε μια προσπάθειά τους να εισακουστούν τα αιτήματά τους.

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.