Και πως να χασει με τετοια εμφανιση ο ΠΑΟΚ Κοσμιου;

ΠΑΟΚ Κοσμίου - ΑΕ Καλαμπακίου 2-0

Το μεσημέρι της Κυριακής (21/10) ο ΠΑΟΚ Κοσμίου πέτυχε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας με 2-0 της ΑΕ Καλαμπακίου παίζοντας κατά διαστήματα αρκετά καλό ποδόσφαιρο. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Κυριακόπουλος (9') και  Ξενάκης (32'). Μεγάλη νίκη για τους “ασπρόμαυρους”, οι οποίοι πραγματοποίησαν την  πρώτη νίκη στην ιστορία τους στην Γ'΄εθνική.

Στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ Κοσμίου υποδέχθηκε την ΑΕ Καλαμπακίου με τις δύο ομάδες να θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι ήταν πάρα πολύ καλοί στο πρώτο μέρος τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι όσο και στην επιθετική ανάπτυξη, ενώ στο δεύτερο δεν απειλήθηκαν σχεδόν ποτέ και διαχειρίστηκα σωστά το υπέρ τους  προβάδισμα  φτάνοντας εύκολα στη νίκη.

H έκπληξη: Ο Σάββας Αϊβάζης εκτίμησε άριστα το παιχνίδι και τοποθέτησε μπροστά από τους Πλασταρά και Δημοσθένους  τον μαχητικό Ζάγγουλο, ο οποίος πρώτη φορά αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ πραγματοποιώντας μάλιστα εξαιρετική εμφάνιση  δικαιώνοντας την επιλογή του προπονητή του.

Η εικόνα του αγώνα:
Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού η ομάδα του Σάββα Αϊβάζη προσπαθούσε να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό στο παιχνίδι και μόλις στο 9' ο Μαυράκης συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Κυριακόπουλο, ο οποίος με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους ασπρόμαυρους. Στο 18' έπειτα από ασταθή επέμβαση του Κελέτση ο Πλασταρά μέσα από την περιοχή πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια των Δραμινών. Στο 23' και στο 30' οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με εκτελέσεις φάουλ όμως η κατάληξη αυτών δεν ανησύχησαν τον Δεληγιάννη. Στο 32' ο Στοΐνοβιτς συνδυάστηκε άψογα με τον Κυριακόπουλο, ο οποίος από σκόρερ έγινε πασέρ “τροφοδοτώντας” τον Ξενάκη που με ψύχραιμο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για το Κόσμιο.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να κερδίσουν χώρο στο παιχνίδι με την πρώτη τελική να ανήκει πάντως στους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 51' εκτέλεσαν φάουλ με τον Μαυράκη με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ. Οχτώ λεπτά αργότερα το σουτ του Στοΐνοβιτς πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κελέτση.

Στο 70' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίχτη λιγότερο όταν ο Κωνσταντινίδης έκανε πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Στοΐνοβιτς αντικρύζοντας την απευθείας κόκκινη κάρτα. Από εκείνο το σημείο και έκτοτε οι Δραμινοί αναλώθηκαν περισσότερο στις διαμαρτυρίες προς τον ρέφερι παρά στο παιχνίδι και αυτό σίγουρα τους στοίχισε στο αγωνιστικό κομμάτι.

Στο 90' ο Ρουμπιές με εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κελετζή.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα που τους ανεβάζει στους 4 βαθμούς και την 10η θέση του πρωταθλήματος, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενηθούν στην Αλεξανδρούπολη από τον τοπικό Εθνικό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟΚ Κοσμίου: Δεληγιάννης, Τριάντος, Νάνος (87' Φιλλιπίδης), Δημοσθένους, Πλασταράς, Ζαγγουλος, Στοΐνοβιτς (77' Τζατζανάς), Χατζητουλούσης, Μαυράκης, Κυριακόπουλος (73' Ρουμπιές), Ξενάκης (85' Ταχτσόγλου).
ΑΕ Καλαμπακίου: Κελέτσης, Θεοδωσιάδης, Ντόβας, Κλόγκερι, Τσερκέζος, Κυσσίδης (58' Τζιβανάκης), Παυλίδης, Βασιλειάδης, Σταίκος (58' Κωνσταντινίδης), Μαυροβασιλης, Καλαϊτζής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.