Κ. Μητσοτακης: Εκτακτο επιδομα 400 ευρω για 155.000 μακροχρονια ανεργους

«Η παραμικρή επανάπαυση μπορεί να οδηγήσει σε πισωγύρισμα», τόνισε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του για τον κορωνοϊό

Η μάχη κερδήθηκε, αλλά ο πόλεμος δεν τέλειωσε ακόμα ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες ενόψει του Πάσχα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η παραμικρή επανάπαυση μπορεί να οδηγήσει σε πισωγύρισμα και σημείωσε ότι απώλειες θα συνεχίσουν να υπάρχουν, αλλά εξέφρασε αισιοδοξία για τον τρόπο που εξελίσσεται η κατάσταση στη χώρα.

«Τα κρούσματα μειώνονται, όπως κι ο αριθμός των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η παραμικρή επανάπαυση, ωστόσο, μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε οδυνηρό πισωγύρισμα. Στο διάστημα που πέρασε, είχαμε, και θα έχουμε ακόμα, δυστυχώς, απώλειες. Πολύ λιγότερες, όμως, απ’ όσες αν είχαμε ακολουθήσει άλλη πολιτική. Γι’ αυτό και θα επιμείνουμε στο δρόμο που χαράξαμε: Θα συμβουλευόμαστε πάντα τους ειδικούς», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Η επιστροφή στην κανονική ζωή θα γίνει σταδιακά και σε φάσεις, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, και μόνο όταν αυτό θα τεκμηριώνεται από επιστημονικά δεδομένα. «Πάνω απ’ όλα, θα συνεχίζουμε να προστατεύουμε για καιρό τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από βαριά, χρόνια νοσήματα», είπε ο πρωθυπουργός που ανακοίνωσε επίσης έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους.

Δείτε εδώ ολόκληρο το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.