Κ. Μπαμπασιδης: «Ειμαι πολιτης και οχι πολιτικος, δεν με νοιαζει το πολιτικο κοστος»

Την τελευταία προεκλογική του ομιλία πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μπαμπασίδης γεμίζοντας με οπαδούς της παράταξης το αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής και δίνοντας έμφαση στη δυναμικότητα των θέσεών του για την ανάπτυξη της περιοχής και την ανανέωση της πολιτικής.

Πανηγυρική η υποδοχή, με συνθήματα, χαρτοπόλεμο και σπινθιρίζοντα βεγγαλικά χειρός, ενώ στην οθόνη προβαλλόταν ένα σύντομο βιογραφικό που υποστηρίζονταν από χαρακτηριστικές φωτογραφίες, σταθμούς της ζωής του υποψηφίου.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Κυριάκος Μπαμπασίδης σκιαγράφησε την παραταξιακή του πορεία από γραμματέας και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ μέχρι την επιλογή του για το ευρωψηφοδέλτιο και μέλους της κεντρική επιτροπής στο συνέδριο της ΝΔ:
«Είναι τιμή και ευθύνη για μένα να διεκδικήσω την εκπροσώπηση της περιοχής» τονίζοντας «είμαι η ανανέωση στο ψηφοδέλτιο, η ανανέωση της πολιτικής, που πιστεύει στον πολιτικό που πηγαίνει στον πολίτη και όχι ο πολίτης στον πολιτικό, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς φαντάσματα του παρελθόντος».

Στηρίζοντας τις θέσεις του αυτές μίλησε για το νέο ξεκίνημα της παράταξης και της Ροδόπης στις 8 Μαρτίου με «διαφορετική φιλοσοφία και πολιτική νοοτροπία» και δικαιολόγησε την κάθοδό του στην πολιτική μέσα από τις προσωπικές του επιλογές να φοιτήσει στη Νομική της Θράκης, να εγκατασταθεί στη Ροδόπη, να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά, υπογραμμίζοντας «δεν έχω παρατρεχάμενους γιατί έχω εσάς, γιατί είμαι ένα μέλος αυτής της κοινωνίας».

Μιλώντας για το όραμα, τις προτάσεις του και με συχνές αναφορές στον Κώστα Καραμανλή αναφέρθηκε στις προτεραιότητες για την ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής, στην καταπολέμηση της ανεργίας, στην ενεργοποίηση των κινήτρων για την μικρομεσαία επιχείρηση, στα προγράμματα υγείας, άθλησης, νεολαίας, αγρότες, μειονότητα και ομογένεια: «Η πολιτική χρειάζεται ουσία. Οι πολίτες ξέρουν τις λύσεις, τις υποδεικνύουν. Οι πολιτικοί φοβούνται να αναλάβουν το πολιτικό κόστος. Εγώ αναλαμβάνω το κόστος, γιατί είμαι πολίτης και όχι πολιτικός. Θα πούμε αλήθειες, δεν βάζουμε διαχωριστικές γραμμές, γιατί πιστεύουμε στις ίσες ευκαιρίες.

Προτεραιότητα του Κώστα Καραμανλή είναι η Περιφέρεια για να κλείσουν οι ανισότητες, να κρατήσουμε τον κόσμο. Αυτή την ώρα η Ν.Δ. αναλαμβάνει την διακυβέρνηση για νέα πορεία και αλλαγή όχι μόνο στα πρόσωπα αλλά και στις πολιτικές. Εμείς έχουμε τα πρόσωπα και τις πολιτικές. Η ΝΔ προηγείται σταθερά, ενωμένη όσο ποτέ, πίσω από τον Κώστα Καραμανλή. Ψηφίστε με βάση την αποτυχία αυτής της διακυβέρνησης. Η προσπάθεια δεν τελειώνει στις 7 Μαρτίου, αλλά τότε αρχίζει».

Αναφερόμενος στη μάχη του σταυρού τόνισε ότι οι πολίτες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν μεταξύ των υποψηφίων, καθώς ο καθένας προσπαθεί να βελτιώσει την επικοινωνία του με τον πολίτη και αυτό «έχει απήχηση στη Νέα Δημοκρατία. Εγώ δεν είμαι «αχυράνθρωπος» στο ψηφοδέλτιο. Θα εκλέξουμε δύο βουλευτές για να γιγαντώσουμε την περιοχή μας, να την εκπροσωπήσουμε καλύτερα» και αποκλείοντας κατηγορηματικά τις φήμες που θέλουν να εκλέγεται ένας βουλευτής τόνισε «όποιος το πιστεύει αυτό, δεν πιστεύει στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας».

Η ομιλία του κ. Μπαμπασίδη διακόπτονταν συχνά από συνθήματα νέων και χειροκροτήματα του ακροατηρίου.

Καταφέρθηκε «στη νομενκλατούρα που κυβερνά» επανέλαβε πολλές φορές ότι «είναι η ώρα της αλήθειας» τόνισε την αντιφατικότητα του πολιτικού λόγου του ΠαΣοΚ «κάθε πρωί νέα μέτρα ανάλογα με το τι συνέβη το βράδυ» και καταλήγοντας ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε την ψήφο του ακροατηρίου πλειοδοτώντας στις θέσεις του, που έχουν καταγραφεί στο περιοδικό που εκδίδει την «Πολιτική Παρέμβαση», το οποίο τους προκάλεσε να φυλάξουν στα επόμενα τέσσερα χρόνια για έλεγχο του πολιτικού του έργου, υπεραμύνθηκε των αρχών και των θέσεών του για να τονίσει «είμαι δικός σας παιδί. Μην αδικήσετε το παιδί σας. Μην αδικήσετε τα παιδιά σας».

Τελειώνοντας την ομιλία του ο κ. Μπαμπασίδης δέχθηκε λουλούδια από δύο μικρά κορίτσια και, σε μια συμβολική κίνηση, ανθοδέσμες από δύο νεαρές κοπέλες, μια μουσουλμάνα και μία χριστιανή, ενώ όταν κατέβηκε από το βήμα πολλοί από το ακροατήριο έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν, να του τείνουν το χέρι και να τον συγχαρούν, ευχόμενοι επιτυχία και δύναμη στον νέο πολιτικό.

Την τελευταία συγκέντρωση φίλων θα έχει σήμερα το απόγευμα στη γενέτειρά του, Παραδημή, η οποία είχε αναρτήσει και πανό στήριξης.

Ε.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.