«Ηταν μακρυς ο δρομος ως εδω…»

Εκδηλώσεις του Φεστιβάλ για τα 100 χρόνια ΚΚΕ και τα 50 χρόνια ΚΝΕ και στην Κομοτηνή

Στα κόκκινα βάφτηκε η κεντρική πλατεία Κομοτηνής, κατά τον εορτασμό των 100 χρόνων του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ για την επέτειο που διοργανώνει το ΚΚΕ σε όλη τη χώρα.
 

Φέτος το Φεστιβάλ έχει σύνθημα: «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!», εμπνευσμένο από το ποίημα «Καπνισμένο Τσουκάλι», που έγραψε ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Γιάννης Ρίτσος, όταν ήταν εξόριστος στο Κοντοπούλι της Λήμνου.
 
Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Σιδέρη Μιχαηλίδη, μέλος του ΓΠ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ, ενώ στο Φοιτητικό Στέκι έγινε παρουσίαση του project: «Αθλητισμός, δύο κόσμοι – δύο πλευρές» και συζήτηση με θέμα «Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Δίκαιο: Ποιον εξυπηρετούν τελικά;».
 

Επίσης στην κεντρική πλατεία στήθηκε ένα μαθητικό περίπτερο με παρουσίαση πρότζεκτ από μαθητές της ΚΝΕ για την κατάσταση που επικρατεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης και για τα εμπόδια που συναντά ένας νέος σήμερα για να αθληθεί, ενώ το εργατικό περίπτερο φιλοξένησε έκθεση με θέμα «Ένας μήνας έξω από τα μνημόνια, αλήθειες και ψέματα για την νέα εποχή».
 
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλάμβανε μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια δράσης της ΚΝΕ, με έμφαση στην παράνομη δράση την περίοδο της χούντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.