Ησυχη …εκλογικη βραδια

Σχετικά ήσυχα, κύλησε η νύχτα των εκλογών στη Νομαρχία Ροδόπης, με κυρίαρχη -τις περισσότερες ώρες- την παρουσία των ανθρώπων του τοπικού τύπου αλλά και όσων εργάστηκαν για την συγκέντρωση και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Από νωρίς το απόγευμα, βρέθηκε στο νομαρχιακό κατάστημα όπου και παρέμεινε μέχρι και τις πρωινές ώρες, ο Νομάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης καθώς και αρκετοί νομαρχιακοί σύμβουλοι προκειμένου να ενημερωθούν αναφορικά με τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης.

Ο κ. Γιαννακίδης, εξέφρασε δε, σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Παρατηρητής»

την ικανοποίηση του για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών στη Ροδόπη.

Η ανακοίνωση των exit polls από τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, που ανέδειξαν το πρώτο ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, με την επικράτηση της Ν.Δ, προκάλεσαν ποικίλα σχόλια από τους ελάχιστους μέχρι εκείνη την ώρα, παρευρισκόμενους, αλλά και την προσέλευση αρκετών στελεχών του κόμματος από τη Ροδόπη. Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Δ. Κοτσάκης και μέλη της Νομαρχιακής της Ν.Δ, ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Μ. Αθανασιάδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης κ. Αγγελίδης, έφθασαν από τους πρώτους στην αίθουσα της Νομαρχίας όπου παρουσιάζονταν τα αποτελέσματα και παρακολούθησαν τις εκλογικές εξελίξεις από τους τηλεοπτικούς δέκτες .

Αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση αρκετών «αποστασιοποιημένων» στελεχών της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι έσπευσαν σε αναλύσεις κι ερμηνείες των αποτελεσμάτων.

Οι κ.κ Ευρυπίδης Στυλιανίδης και Ιλχάν Αχμέτ συνοδευόμενοι από συνεργάτες τους, επισκέφθηκαν αργότερα το βράδυ τη Νομαρχία Ροδόπης όπου δέχθηκαν συγχαρητήρια και ευχές για την διαφαινόμενη-σύμφωνα με την σταυροδοσία – εκλογή τους.

Ο βουλευτής Γκαλήπ Γκαλήπ , συνεργάτες των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπης και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, σχολίαζαν σε δημοσιογράφους και σε «πηγαδάκια»την μεγάλη ανατροπή, η οποία ασφαλώς δεν διαφαινόταν ως ενδεχόμενο τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Τα εκλογικά αποτελέσματα απασχόλησαν όπως ήταν φυσικό το σύνολο των υποψηφίων και των υπόλοιπων κομμάτων, που πληροφορήθηκαν όλες τις σχετικές λεπτομέρειες από τη Νομαρχία.

Θερμά χειροκροτήματα και… κόρνες ήχησαν στην αίθουσα παρουσίασης των αποτελεσμάτων των εκλογών, μετά το μήνυμα του Κώστα Καραμανλή στο Ζάππειο, το οποίο μεταδόθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Πριν από τα μεσάνυχτα αποχώρησαν οι περισσότεροι εκ των στελεχών κομμάτων και των δημοσιογράφων που βρίσκονταν στο νομαρχιακό κατάστημα.

Εκλογές και σύγχρονη τεχνολογία

Ικανοποιητικά λειτούργησε το ηλεκτρονικό σύστημα παρουσίασης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων, που οργανώθηκε με την φροντίδα του υπεύθυνου μηχανοργάνωσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης κ. Κώστα Χουβαρδά.

Το πρώτο επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα που προερχόταν από το- ολιγάριθμο- εκλογικό τμήμα των δικαστικών φυλακών Κομοτηνής, έγινε γνωστό και μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο διαδίκτυο, περί τις 8:30 το βράδυ.

Οι εκπρόσωποι του τύπου, οι υποψήφιοι βουλευτές και οι διαπιστευμένοι εκπρόσωποι των κομμάτων ενημερώνονταν για τις νέες καταχωρήσεις αποτελεσμάτων, σχεδόν άμεσα, μέσω της μεγάλης οθόνης που τοποθετήθηκε στην αίθουσα, όσο κι από τους τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές που τέθηκαν σε λειτουργία για τον ίδιο σκοπό.

Οι χρήστες των Η/Υ είχαν ακόμη τη δυνατότητα να λάβουν πληροφόρηση για τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, για τα αποτελέσματα ανά τμήμα σύμφωνα με την ώρα που καταχωρήθηκαν στο σύστημα, για τα εκλογικά αποτελέσματα όπως αυτά διαμορφώνονται ανά Δήμο. Καθώς επίσης είχαν την ευκαιρία να αναζητήσουν στοιχεία εκλογικών τμημάτων και σταυροδοσίας των υποψηφίων βουλευτών.

Η τελευταία καταχώρηση στο δικτυακό τόπο της Ν.Α, πραγματοποιήθηκε στις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας κι αφορούσε στο 218ο εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών.

Ν.Δ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.