Ιστορικη νικη για την ΑΕ Κομοτηνης επι της ΑΕΚ με 3-1 σετ!

Σπουδαίο παιχνίδι πραγματοποίησαν τα "καναρίνια"
Καλύτερη, ποιοτικότερη και με περισσότερες λύσεις η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής πήρε με 3-1 σετ (25-23, 25-23, 22-25, 25-21) την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα κόντρα στην ιστορική ομάδα της ΑΕΚ που πραγματοποίησε πολλά λάθη με τους γηπεδούχους να τα εκμεταλλεύονται στο έπακρο και να κατακτούν μια πολύ σπουδαία νίκη.
 
Στο κλειστό του 2ου λυκείου βρέθηκαν φίλοι και των δύο ομάδων με την Ένωση να έχει μάλιστα την συμπαράσταση των οργανωμένων οπαδών της, οι οποίοι δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα στις κερκίδες του κλειστού.
 
Η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής είχε σε εξαιρετική μέρα τον Νέλσον Μουράνγκουα, ο οποίος πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση και βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό την ομάδα του στο επιθετικό κομμάτι. Από τους φιλοξενούμενους ο Σέρβος ακραίος Φίλιπ Στοΐλοβιτς δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους γηπεδούχους που όμως βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα φτάνοντας πανάξια σε μία σημαντικότατη νίκη.
 
Η εικόνα του αγώνα:
Εντυπωσιακά μπήκε στην αναμέτρηση η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής αιφνιδιάζοντας την “Ένωση” με ένα σερί 3-0. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι και να μην καταφέρνει καμία από τις δύο να ξεφύγει στο σκορ. Με το σκορ στο 23-23 οι γηπεδούχοι έδειξαν καθαρό μυαλό και κατάφεραν με επίθεση του Ρενάν και άσσο του Χριστοφά να πάρουν το σετ με σκορ 25-23.
 
Στο δεύτερο σετ με Μουράνγκουα και Ρενάν ηγήθηκαν του σκοραρίσματος όμως σε εξαιρετική μέρα ήταν και οι Μότα, Στοΐλοβιτς από πλευράς φιλοξενούμενων με το σετ να κυλάει όπως το πρώτο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο. Σημαντικό προβάδισμα πήρε η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής προς το τέλος του σετ με 22-19 όμως η “Ένωση” κατάφερε να “ψαλιδήσει” την διαφορά και να μειώσει στον πόντο με 24-23. Εκεί όμως ο Χριστοφάς σε πρώτο χρόνο διαμόρφωσε το 25-23 και έθεσε γερές βάσεις νίκης για την ομάδα του Κρεούζη.
 
Η ΑΕΚ στο τρίτο σετ έδειξε από νωρίς τα “δόντια” της με την ομάδα του Νεόφυτου να παίρνει πολλούς πόντους από την περιφέρεια με “δράστη” κατά κύριο λόγο τον Σέρβο Στοΐλοβιτς. Παρά λοιπόν το επιθετικό κρεσέντο των Μουράνγκου και Ρενάν η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το σετ με 22-25 και να οδηγεί το παιχνίδι σε 4ο σετ.
 
Το τέταρτο σετ κράτησε αρκετή ώρα καθώς υπήρξαν ορισμένες διακοπές προκειμένου να διευκρινιστούν στο Replαy κάποιες δύσκολες φάσεις της αναμέτρησης. Oι γηπεδούχοι ωστόσο εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη του αντιπάλου τους και πήραν μια διαφορά που δύσκολα θα άλλαζε το ματς, καταφέρνοντας να κερδίσουν με 25-21 το σετ και να επιβληθούν με 3-1 στα σετ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.