Ισοβια ξανα για τον «Δρακο της Ξανθης»

Ζήτησε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά, καταθέτοντας ότι έχει παντρευτεί κατά τη φυλάκισή του και θέλει να ξεκινήσει ξανά τη ζωή του

Ένοχος κρίθηκε εκ νέου την Τρίτη 6 Οκτωβρίου από το Μικρό Ορκωτό Εφετείο Θράκης στην κατ’ αναίρεση δίκη που πραγματοποιήθηκε ο αποκαλούμενος «Δράκος της Ξάνθης». Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 18 ετών για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, βιασμού, εμπρησμού και κλοπής.

Το έγκλημα, που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 27ης Δεκεμβρίου 2012, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Όλα συνέβησαν όταν ο καταδικασθέντας, που διατηρούσε μανάβικο στην Ξάνθη, ακολούθησε το θύμα του, που επέστρεφε από διασκέδαση στο σπίτι όπου διέμεναν οι γονείς της και τη στιγμή που έψαχνε τα κλειδιά στην τσάντα της τής επιτέθηκε, τη βίασε, την κακοποίησε και την έκαψε ζωντανή.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ένα απίστευτης αγριότητας έγκλημα, καθώς μεταξύ όσων διαπίστωσε ο ιατροδικαστής ήταν ότι η 34χρονη έφερε δύο τομές στα γεννητικά της όργανα, που δεν έγιναν με μαχαίρι, αλλά με άλλο αιχμηρό αντικείμενο.

Στη συνέχεια, προτού το θύμα αφήσει την τελευταία της πνοή από τις πολλαπλές βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ο δολοφόνος την είχε περιλούσει με βενζίνη που έκλεψε από παρακείμενο σταθμευμένο μηχανάκι και της έβαλε φωτιά. Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο πατέρας και ο αδερφός της κοπέλας κατέβηκαν για να σβήσουν τη φωτιά, δίχως να γνωρίζουν το άσχημο παιχνίδι που τους επιφύλασσε η μοίρα.

Η δίκη έγινε με αυστηρά αστυνομικά μέτρα, ενώ παρόλο που πολλοί συγγενείς της άτυχης κοπέλας είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα, δεν επιτράπηκε η είσοδός παρά μόνο στους πολύ κοντινούς συγγενείς.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί αρκετά μέλη συλλογικοτήτων κατά της έμφυλης βίας, που ανήρτησαν και πανό έξω από τον χώρο των δικαστηρίων.

Η διαδικασία ήταν πιο σύντομη από κανονική δίκη, με τον κατηγορούμενο να επικαλείται ελαφρυντικά όπως η καλή διαγωγή που επέδειξε κατά την έκτιση της ποινής του, αλλά και δηλώνοντας πως έχει παντρευτεί κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του (ο δικηγόρος του προσκόμισε και ληξιαρχική πράξη) με την σύζυγό του να διαμένει στην Αθήνα, και ζήτησε να γίνει πιο ελαφριά η ποινή του ώστε να ξεκινήσει ξανά τη ζωή του.

Ο εισαγγελέας από την πλευρά του ζήτησε τα μέγιστα για τις ποινές, με το δικαστήριο να τον καταδικάζει τελικά σε ισόβια για την ανθρωποκτονία και τις άλλες ποινές να συγκεντρώνουν συνολική επιπλέον ποινή 18 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ποινή είναι χαμηλότερη από αυτή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα, μιας και με τον νέο ποινικό κώδικα που ψηφίστηκε στο ενδιάμεσο, οι μέγιστες ποινές έχουν μειωθεί, και ανάλογα μειώθηκε και η ποινή αυτή τη φορά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.