Ισχυρη λαικη εντολη ζητησε απο την Ξυλαγανη ο υποψηφιος Δημαρχος Μαρωνειας – Σαπων Αποστολος Ιωαννου

Κατηγόρησε την επερχόμενη διοίκηση για αδράνεια - Στόχος του συνδυασμού η δημιουργία μίας άνετης καθημερινότητας και η αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς της περιοχής

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Απόστολος Ιωάννου, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης 21ης Μαΐου ανοικτή ομιλία στην Ξυλαγανή.
 
Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στις χρόνιες δυσλειτουργίες του Δήμου και στις σοβαρές συνέπειες που προκαλούν στην καθημερινότητα των κατοίκων, χαρακτηρίζοντας με έμφαση ανεπίτρεπτη τη στασιμότητα μιας περιοχής που διαθέτει μεγάλη προίκα και πολλές ευκαιρίες να ξεφύγει από το τέλμα και να προκόψει, λόγω της ανικανότητας και της αδιαφορίας των παλιών πολιτικών σχηματισμών που έχουν διοικήσει το Δήμο. «Από τα 17 εκ. ευρώ που σε τρέχουσα φάση αξιοποιούνται για τη Ροδόπη, συμμετέχουμε με μόλις 800 χιλ. ευρώ, ενώ είμαστε αναγνωρισμένα από όλους ως ένας από τους πλέον προικισμένους σε ευκαιρίες δήμους αλλά και αυτός με τις μεγαλύτερες ανάγκες και ιδιαιτερότητες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννου κατηγορώντας την απερχόμενη διοίκηση για αναποτελεσματικότητα και αδράνεια. 

«Θέλουμε επενδύσεις στην περιοχή αλλά όχι αυτές τύπου χρυσού» 

Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Κοινωνίας Πολιτών» δεσμεύτηκε για την ειδική μέριμνά του αν εκλεγεί δήμαρχος για την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα «Φιλόδημος», ώστε να εξευρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για τις αναγκαίες υποδομές επίλυσης των προβλημάτων της περιοχής και της δυνατότητας να εξασφαλίσει μια σταθερή αναπτυξιακή πορεία, με το βλέμμα και στο παρόν αλλά και στο μέλλον. Με εργαλεία την ικανότητα, τη συνεργασία, τον προγραμματισμό και τις στοχευμένες δράσεις ο κ. Ιωάννου υπογράμμισε την ανάγκη για αλλαγή σελίδας στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, υπογραμμίζοντας την ανεξαρτησία του συνδυασμού του και την κατηγορηματική αντίθεσή του σε επενδύσεις τύπου «Χρυσού», ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών εμφανίστηκε βέβαιος για επιτυχία του στην εκλογική μάχη της 26ης Μαΐου, αφού μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους δημότες και να τους ζητήσει να ψηφίσουν τα έντιμα, άφθαρτα, άξια, καθαρά, έμπειρα και ικανά πρόσωπα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της «Ανεξάρτητης Κοινωνίας Πολιτών». 

«Προικισμένη  αλλά αναξιοποίητη η περιοχή μας» 

Ο κ. Ιωάννου επιπλέον στάθηκε στο γεγονός πως η περιοχή είναι προικισμένη, διαθέτοντας σπουδαία πλεονεκτήματα όπως η θάλασσα, οι παραλίες, το ζηλευτό φυσικό περιβάλλον, το ήπιο κλίμα και οι σημαντικές αρχαιολογικές τοποθεσίες, τα οποία σε συνδυασμό με την αγροτική παράδοση και τη γεωγραφική θέση με πολλές δυνατότητες μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο ανάπτυξης. «Το σπουδαιότερο όμως στοιχείο που διαθέτει ο τόπος μας είναι ότι  κατοικείται  από ανθρώπους έξυπνους, δραστήριους, φιλότιμους, φιλόξενους και ικανούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννου ζητώντας από τον κόσμο της Μαρώνειας, της Ξυλαγανής και των γύρω περιοχών να μην αφήσουν να χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος που θα λειτουργήσει εις βάρος του Δήμου και των κατοίκων του.
 
Εφόσον δε οι πολίτες του δώσουν την ευθύνη διοίκησης του Δήμου, ο κ. Ιωάννου έθεσε στην κορωνίδα του ενδιαφέροντος του τη δημιουργία μίας άνετης καθημερινότητας για τους κατοίκους της περιοχής μέσα από στοχευμένες υποδομές ειδικά για την εξυπηρέτηση του αγροκτηνοτροφικού τομέα με υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και προσέλκυση νέων επενδύσεων, με ρεαλιστικό τουριστικό σχεδιασμό βασισμένο στον φυσικό μας πλούτο και ήπια τοπική ανάπτυξη, δηλαδή με επενδύσεις που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.