«Ισχυουν τα χρονοδιαγραμματα για το νεο Γενικο Νοσοκομειο Κομοτηνης;»

Ερώτηση Ι. Αχμέτ προς τον υπουργό Υγείας

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, με αντικείμενο την εξέλιξη της πορείας υλοποίησης του μεγαλεπίβολου σχεδίου για την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Όπως εξηγεί ο βουλευτής, «η υγειονομική κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές των συμπολιτών μας, του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας αλλά κυρίως, του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθιστά επιτακτικότερη από ποτέ άλλοτε την επίσπευση των διαδικασιών για την δημιουργία νέων υποδομών δημόσιας υγείας. Μεταξύ αυτών που έχουν διακηρυχθεί και ψηφιστεί με νόμο από την Βουλή, κορυφαίο και εμβληματικό έργο είναι η κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το κόστος του οποίου προβλέπεται να φθάσει τα 105 εκατομμύρια ευρώ». 

«Για την υλοποίηση του Γ.Ν.Κ.Ι.Σ.Ν.» σημειώνει ο βουλευτής «το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογραφεί και κυρωθεί ανάμεσα στα δύο συμβαλλόμενα μέρη, αναλαμβάνει μεταξύ άλλων να “τρέξει” μια σειρά από έργα που είναι συνυφασμένα με την ανέγερση του νοσοκομείου. Μεταξύ αυτών είναι η έγκαιρη υλοποίηση των οδικών προσβάσεων με το νέο νοσοκομείο μετά την χωροθέτηση του και το σύνολο των συνδέσεων αυτού με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, η έγκαιρη έκδοση των απαιτούμενων αδειών και εγκρίσεων για την υλοποίηση του Γ.Ν.Κ.Ι.Σ.Ν., η διατήρηση των όρων δόμησης του Ακινήτου όπως αυτοί ορίζονται στη σύμβαση».

Μάλιστα ο κ. Ιλχάν Αχμέτ θυμίζει πως σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην Ελληνική Πολιτεία και κατ’ επέκταση στους Έλληνες πολίτες τον Ιούνιο 2024, ενώ οι εργασίες για την ανέγερση του, όπως ειπώθηκε από χείλη αρμοδίων, θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο του 2020. Γι’ αυτό και ρωτά τον αρμόδιο υπουργό για το συνολικό ποσό που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό ως δημόσια δαπάνη για την υλοποίηση του έργου ανέγερσης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αν ισχύει το χρονοδιαγράμματα των 53 μηνών υλοποίησης του Έργου, σε ποια φάση βρισκόμαστε σήμερα και αν υπάρχουν αποκλίσεις και καθυστερήσεις από τον προβλεπόμενο χρονικό ορίζοντα λειτουργίας και για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.