Ισχνη η συμμετοχη στην κινητοποιηση της ΑΔΕΔΥ στην Κομοτηνη

Εναλλακτικές μορφές αγώνα, μιας και οι παλιές δεν αποδίδουν, θέλουν να προωθήσουν τα μέλη της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης

Ισχνή ήταν η συμμετοχή στην κινητοποίηση, καθώς και στην απεργία, της ΑΔΕΔΥ στη Ροδόπη την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, με ελάχιστους, κυρίως συνδικαλιστικά στελέχη, να εμφανίζονται στην κινητοποίηση που είχε προγραμματιστεί μπροστά από το Δημαρχείο Κομοτηνής την ίδια μέρα.
 
Η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ γίνεται τόσο για να διατηρήσουν το επίπεδο της ζωής τους, αλλά και να υπάρχει ένα δημόσιο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Έλληνα πολίτη, σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κ. Γιώργος Τριανταφυλλίδης, χωρίς ελλείψεις σε προσωπικό ή αναπληρωτές και συμβασιούχους.
 
Επίσης ζητούν να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, και να αρθεί η ιδιωτικοποίηση των δημοσίων οργανισμών, όμως η ανταπόκριση των δημοσίων υπαλλήλων της περιοχής ήταν μηδαμινή.
 
Ο κ. Τριανταφυλλίδης απέδωσε την χαμηλή συμμετοχή σε δύο ζητήματα, τα οποία επηρεάζουν ταυτόχρονα τους εργαζόμενους.
 

Το ένα είναι η διάχυτη απογοήτευση στο λαό, μετά το καλοκαίρι του 2015, το οποίο πιστεύει πως έδειξε ότι ακόμα και αν σηκώσει κεφάλι θα γίνει αυτό που θέλουν οι ισχυροί των ευρωπαίων τραπεζιτών και των κεφαλαίων τους, κάτι που πιστεύει πως σιγοβράζει μέσα στην κοινωνία και σε κάποια φάση θα ξεσπάσει.
 
Το δεύτερο αφορά ειδικά τους Δημοσίους Υπαλλήλους, οι οποίοι, σημείωσε, έχουν φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο οικονομικής εξαθλίωσης που δεν μπορούν να χάσουν 60-70 ευρώ, λόγω της απεργίας, σε μία μέρα.
 
«Οι συνθήκες είναι πολύ άγριες, για αυτό και έχουμε θέσει και στην ΑΔΕΔΥ πως θα πρέπει να διερευνήσουμε και άλλους τρόπους αγώνα, γιατί οι παλαιοί μέθοδοι φαίνεται να μην αποδίδουν, και τελικά χρησιμοποιούνται σαν κέρδος από την οποιαδήποτε κυβέρνηση» τόνισε, και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συσπειρώσουν τους εργαζόμενους, είτε με απεργία, είτε με συγκεντρώσεις σε μη ώρες εργασίας, ώστε να μην υπάρχει οικονομικό κόστος σε αυτούς και να φανεί η πραγματική τους αντίδραση.
 
Αυτό θα μεθοδέψουν το επόμενο διάστημα, ανέφερε, ώστε να υπάρξει αντίδραση των δημοσίων υπαλλήλων και συσχέτιση και συμπόρευση με τους άλλους φορείς ώστε ακόμα και αν δεν μπορούν να κάνουν απεργία, για οικονομικούς λόγους, να γίνεται αντιληπτό ότι δεν δέχονται αυτά που συμβαίνουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.