Ηρθε η θεατρικη, και οχι μονο, «Ανοιξη» της Κομοτηνης

Τρεις παραστάσεις του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου και του ΓΕΛ Σουφλίου διεκδίκησαν την «πρόκρισή» τους στην επόμενη φάση

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Τρίτης, 2 Μαΐου ο νεοσύστατος θεσμός – και μία εκ των πρώτων δράσεων του Δικτύου της «Εγνατίας Οδού» των ΔΗΠΕΘΕ, μεταξύ των οποίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής –  της Θεατρικής Άνοιξης Εφήβων.
 
Κατά την πρώτη ημέρα της τριήμερης διοργάνωσης στην σκηνή του Πολιτιστικού Κυττάρου – ΡΕΞ Κομοτηνής ανέβηκαν, σε ότι αφορά το διαγωνιστικό σκέλος της διοργάνωσης- δύο ομάδες αποτελούμενες από μαθητές και μαθήτριες του Μειονοτικού Γυμνασίου και Λυκείου της Κομοτηνής, παρουσιάζοντας την δίγλωσση παράσταση « Ενώ υπήρχε μια ελπίδα» υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ.Σιμπέλ Αλή και τα τρία μονόπρακτα του Α.Τσέχωφ «Αλογίσιο όνοµα», «Η εκδίκηση µιας γυναίκας», «Ο αριθµός» υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου κ. Μαρίας Αλεξίου.
 

Στόχος της Θεατρικής Άνοιξης Εφήβων δεν είναι άλλος από την ανάδειξη των θεατρικών ταλέντων των νέων της περιοχής μας, γεγονός που υπογραμμίστηκε από το σύνολο των εκπροσώπων των διοργανωτών φορέων, ήτοι του ΔΗΠΕΘΕ  Κομοτηνής και  του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης.
 

Η συνέχεια δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης με το τρίτο κατά σειρά έργο που συμμετείχε στο διαγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης και διεκδίκησε την «πρόκρισή» του στην επόμενη φάση, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 4 Μαΐου, στην Ιερά Μονή Λαζαριστών από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), την παράσταση «Ματωμένος Γάμος» του Φ. Γκ. Λόρκα που παρουσίασε το ΓΕΛ Σουφλίου  υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών κ.κ. Μαρία Πατσιά και Σπυριδούλα Καραγιάννη.
 

Να θυμίσουμε τέλος ότι σήμερα Πέμπτη, παρουσιάζεται εκτός συναγωνισμού, η μουσικοθεατρική παράσταση του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής «Η οπερέτα δικάζεται» στο Αμφιθέατρο του Μουσικού, σε συνδυασμό με ομιλία με θέμα «Οπερέτα: η ελαφρά, παίζουσα Μούσα. Η γέννηση, η εξέλιξη και η ακµή ενός µουσικοθεατρικού είδους» από τον Γεώργιο Τσοµή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.