Ηρεμη η πρωτη μερα στο υποθηκοφυλακειο Κομοτηνης

Μικρή η προσέλευση την Τρίτη, υπήρχε μέριμνα για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας

Μικρή ήταν η προσέλευση στο Κτηματολογικό γραφείο και το υποθηκοφυλακείο Κομοτηνής, την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους την Τρίτη 28 Απριλίου.
 
Μάλιστα παρόλο που σε άλλες περιοχές, ιδιαίτερα στην Αθήνα, υπήρξαν προβλήματα με την προσέλευση, το αντίθετο ίσχυε για την Κομοτηνή. Τα μέτρα που λήφθηκαν όμως ήταν εξίσου αυστηρά, με υπεύθυνο στην είσοδο για τον έλεγχο όσων θέλουν να εισέλθουν.
 
Να θυμίσουμε πως από τις 28 Απριλίου έως και 15 Μαΐου 2020, για την εύρυθμη λειτουργία των Κτηματολογικών Γραφείων και την προάσπιση της υγείας προσωπικού και συναλλασσομένων, ισχύουν μια σειρά από προϋποθέσεις, όπως η χρήση γαντιών/αντισηπτικού, η ελεγχόμενη είσοδος, μέγιστος αριθμός ταυτόχρονης παρουσίας για τους πολίτες και τήρηση των αποστάσεων.
 
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, έχει εγκρίνει τη σύναψη σχετικής σύμβασης με εταιρία υπηρεσιών φύλαξης για την επιτήρηση των χώρων εντός και εκτός των άμισθων υποθηκοφυλακείων Νίκαιας, Μαραθώνα, Κορωπίου, Σπάτων, Π. Φαλήρου, Αμαρουσίου, Λάρισας, Κομοτηνής, Βασιλικών Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς καθώς και των έμμισθων υποθηκοφυλακείων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, προς αποφυγή συνωστισμού του συναλλασσόμενου κοινού, λόγω του κορωνοϊού COVID-19, για χρονικό διάστημα ενός μήνα, αρχόμενου από 27/4/2020, και για τις εργάσιμες ημέρες (από Δευτέρα ως και Παρασκευή, για τις ώρες από 9:00 ως 14:00).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.