Ηπιαν ολοι στην υγεια της Κομοτηνης

Τη δεύτερη γιορτή στα πλαίσια του προγράμματος MIDA – μετά τη Γιορτή Ψωμιού – διοργάνωσε το διήμερο 25-26 Ιουλίου ο δήμος Κομοτηνής. Χορηγοί και αρωγοί στην επιτυχία της εκδήλωσης ήταν η μπύρα Βεργίνα, η Ποτοποιία Κίκονες, η Ποτοποιία – Οινοποιία Θράκης, ο κ. Κιοκτσής, οι ταβέρνες «Πέτρινο», «Απαραίτητο» και «Οινοπίων», οι οποίες προσέφεραν και τα εκλεκτά εδέσματα στη Γιορτή Τσίπουρου, Κρασιού και Μπύρας, που στήθηκε στον πεζόδρομο της Ερμού στην Κομοτηνή, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ήταν μια επιτυχημένη και κυρίως βοηθητική της τοπικής παραγωγής και οικονομίας εκδήλωση αυτή που έλαβε χώρα εν μέσω καύσωνος μεν, σε συνδυασμό δε με την τοπική γιορτή της πολιούχου της πόλης Αγία Παρασκευή. Ο κόσμος πολύς που έσπευσε να δοκιμάσει τον οίνο, το τσίπουρο και τη μπύρα που πραγματικά ευφραίνουν καρδιές καλοκαίρι καιρό.

«Πρέπει να ευχαριστήσω τη ΔΕΑΚΟ, η οποία ανέλαβε και την διοργάνωση αυτής της γιορτής, τους χορηγούς, την εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» του κρατικού καναλιού που ανέφερε πολλές φορές την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και όλους τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Είμαστε εδώ, είμαστε πάντα δίπλα τους και όσες φορές μπορούμε και όποτε μπορούμε θα διοργανώνουμε ανάλογες γιορτές» τόνισε η αντιδήμαρχος πολιτισμού Μάγδα Γιαμουστάρη, η οποία παραβρέθηκε στη γιορτή μαζί με τον δήμαρχο Κομοτηναίων Δημήτρη Κοτσάκη και τον νομάρχη Ροδόπης Άρη Γιαννακίδη.

Η κ. Φελίνα Καζάκου – Βρούζου πρόεδρος της ΔΕΑΚΟ, που ανέλαβε την υλοποίηση της γιορτής μέσω του προγράμματος MIDA, το οποίο αφορά στην προβολή τοπικών προϊόντων σημείωσε εμφατικά ότι η ΔΕΑΚΟ αξιοποιεί δράσεις μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα με μεθοδικότητα και καλή και πολλή διάθεση. «Σκοπός μας και στόχος είναι όχι μόνο να υλοποιήσουμε με επιτυχία τα συγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά πολύ περισσότερο να δώσουμε τη δυνατότητα στην πόλη μας, στους επαγγελματίες μας να σπάσουν τα όρια και τα σύνορα του νομού μας και της χώρας μας και να προβληθούν προς τα έξω» τόνισε.

Αφορμή για την εκδήλωση σύμφωνα με την κ. Καζάκου στάθηκε ο εορτασμός της πολιούχου της πόλης μας Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου και απώτερος στόχος ήταν να προβληθούν τοπικοί παραγωγοί με δικά τους ποτά όπως κρασί, ούζο, μπύρα και τσίπουρο. Έκανε επίσης λόγο για ικανοποιητική ανταπόκριση των τοπικών παραγωγών αλλά και του κόσμου, παρά την αυξημένη θερμοκρασία λόγω καύσωνα, που την Τετάρτη σημείωσε τις πιο υψηλές τιμές του.

Με τους «Λαλητάδες της Ροδόπης» ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης η διήμερη Γιορτή και συνεχίστηκε με επιτυχία, οινοποσίες και εδέσματα ψαρικών και κρεατικών και το βράδυ της Πέμπτης.

Α.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.