Ημιυπογειοι καδοι και στο Δημο Ιασμου

Πρόταση για την προμήθεια 24 ημιυπόγειων κάδων θα καταθέσει στο Πράσινο Ταμείο

Να ακολουθήσει το παράδειγμα του Δήμου Κομοτηνής φαίνεται να επιθυμεί ο Δήμος Ιάσμου, που θα καταθέσει αίτηση-πρόταση για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η πρόταση αφορά στην προμήθεια 24 ημιυπόγειων κάδων συλλογής απορριμμάτων χωρητικότητας 1,3 m3 έκαστος και προμήθεια ειδικού γερανού και προσαρμογή του σε υπάρχον απορριμματοφόρο του Δήμου για την αναβάθμιση του συστήματος συλλογής των παραγόμενων απορριμμάτων του Δήμου.

Εκτός όμως από την αναβάθμιση του συστήματος συλλογής απορριμμάτων, παράλληλα επιτυγχάνεται η αισθητική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων στους οποίους θα τοποθετηθούν τα υπό προμήθεια ημι-υπόγεια συστήματα προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης είναι αθροιστικά 213.050,00 ευρώ +ΦΠΑ (169.650 ευρώ για τους κάδους και 43.400 ευρώ για τον γερανό) εκ των οποίων τα 170.440,00 ευρώ αφορούν σε χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και τα 42.610 ευρώ σε ιδία συμμετοχή.

Μάλιστα στην εισήγηση για την πρόταση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, περιλαμβάνεται και η χωροθεσία των κάδων, με 30 θέσεις, για να είναι δυνατή η εναλλακτική επιλογή θέσεων, καθώς σε κάποιες από αυτές είναι πιθανόν να μην είναι δυνατή η τοποθέτηση κάδων. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή των θέσεων τοποθέτησης θα γίνει μεταξύ των ανωτέρω θέσεων με βάση την δυνατότητα τοποθέτησης, τις υπηρεσιακές ανάγκες και την βούληση της Δημοτικής Αρχής.

Οι θέσεις που ορίστηκαν είναι οι εξής:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.