Ημερολογια απο τους εργαζομενους του Κεντρου Προληψης «ΟΡΦΕΑΣ»

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης Ν. Ροδόπης «ΟΡΦΕΑΣ» βρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας χθες Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007, από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00μ.μ., όπου ενημέρωσαν το κοινό και διένειμαν δωρεάν ημερολόγια του νέου έτους 2008.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής του Κέντρου κ. Γκάρο Εσαγιάν αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που στόχο είχε να υπενθυμίσει την παρουσία του Κέντρου στον κόσμο. «Η πρόληψη συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια των εορτών», τόνισε, ενώ ανέφερε ότι η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πέραν των προσδοκιών, εφόσον μοιράσθηκαν όλα τα ημερολόγια. «Ο κόσμος, επίσης, ενδιαφέρθηκε να μάθει για το θέμα των ναρκωτικών στον τόπο μας και τι κάνουμε εμείς γι’ αυτό, καθώς και για την έγκαιρη αντιμετώπισή του. Αυτό είναι το πρόβλημα. Πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη».

Όσον αφορά στα μελλοντικά σχέδια του Κέντρου, αναφέρθηκε στη συνεργασία με την αστυνομία και συγκεκριμένα με τη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων που θα αφορά σε μια νόμιμη συνεργασία σε θέματα ευαισθητοποίησης ναρκωτικών στους σπουδαστές της πόλης. «Έχουμε μια πρώτη θετική ανταπόκριση και βρισκόμαστε στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση αυτού στο άμεσο προσεχές μέλλον. Επίσης, συνεχίζεται η συνεργασία με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Πρέπει κάτι να γίνει και να ενισχυθεί η παρουσία των Κέντρων Πρόληψης, όσον αφορά στη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, όπου υπάρχει ένα μνημόνιο, το οποίο άλλοτε παγώνει και άλλοτε όχι.

Πιστεύω ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να λυθεί το θεσμικό πρόβλημα των Κέντρων Πρόληψης και το απαιτούμε πλέον».

Μ.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.