Ημεριδα με θεμα «Η οικογενεια, η νεολαια και τα ναρκωτικα»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσεγγίζοντας την Περιφέρεια» με κύριους αποδέκτες την οικογένεια και τη γυναίκα που υλοποιεί ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, οι ημερίδες και οι συνεστιάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 8 Μαΐου και ώρα 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Cris&Eve πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Η οικογένεια, η νεολαία και τα ναρκωτικά (τοξικομανία)» και ομιλητές τον εμπειρογνώμονα ψυχολόγο Nurgόl Ylmaz και τον ψυχολόγο Μπουρχάν Μπαράν.

«Φαινόμενο με αυξητικές διαστάσεις που ανησυχεί πολύ τους γονείς των παιδιών» χαρακτήρισε τα ναρκωτικά ο ψυχολόγος Μπουρχάν Μπαράν. «Επίσης, ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι όσο περνούν τα χρόνια η ηλικία των εξαρτημένων νέων μειώνεται με αποτέλεσμα να θεωρείται αρρώστια των εφήβων που απαιτεί ειδική μεταχείριση. Για αυτόν τον λόγο πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για να ενημερώσω το απλό κόσμο και ειδικότερα να ενημερώσω για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες της περιοχής που βοηθούν αλλά όπως και τα προληπτικά μέτρα τα οποία πρέπει να παίρνουν».

Ο κ. Μπουρχάν Μπαράν
ανέφερε ότι πάντα υπάρχει στην εφηβεία μια αλλαγή της συμπεριφοράς των παιδιών «γιατί είναι μια περίοδος που διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του παιδιού και προσπαθεί να κερδίσει κάποιες δεξιότητες. Έτσι προσπαθεί να απομονωθεί από τους γονείς και να κερδίσει την προσωπικότητά του. Σε αυτές τις ηλικίες υπάρχει σύγκρουση με τους γονείς και για αυτό οι γονείς θα πρέπει τουλάχιστον να είναι ενημερωμένοι, να έχουν μια στενή επαφή με τα παιδιά τους σε αυτή την ηλικία και να ξέρουν πού συχνάζουν. Οπωσδήποτε όμως χρειάζεται να έχουν επαφή με τους δασκάλους και καθηγητές».

Ουζγκιούρ Μεμέτ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.