Ημεριδα για το νεο προγραμμα του Ταμειου Εγγυοδοσιας

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης σε συνεργασία με το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Το νέο πρόγραμμα του Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε. για την άμεση ενίσχυση ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Ένα θέμα που ενδιαφέρει άμεσα όλες τις επιχειρήσεις του νομού μας ιδιαίτερα την δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 20.00’ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε. κ. Νικόλαο Δομένικο.

Κατά τη διάρκειά της ο κ. Δομένικος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΤΕΜΠΜΕ για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην ενεργοποίηση του προγράμματος χορήγησης άτοκων και εγγυημένων δανείων κεφαλαίου κίνησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 875.000 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν από 0-49 εργαζόμενους.

Το νέο πρόγραµµα του ΤΕΜΠΜΕ είναι καινοτόµο, γιατί επιδοτούνται για πρώτη φορά οι τόκοι σε κεφάλαια κίνησης, σε περίπτωση κατάπτωσης το ΤΕΜΠΜΕ καταβάλλει το εγγυηµένο ποσό στην τράπεζα άµεσα χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες (δεν ασκεί την ένσταση διζήσεως), η διαδικασία υποβολής θα γίνεται µε ηλεκτρονική αίτηση µέσω τράπεζας ή απευθείας από την επιχείρηση χωρίς γραφειοκρατία και καθυστερήσεις (απάντηση το πολύ σε 10 ηµέρες) και τέλος η επιχείρηση δεν θα παρέχει καµία άλλη εξασφάλιση

Το ΤΕΜΠΜΕ µε το νέο καινοτόµο πρόγραµµα στοχεύει στην ενίσχυση της ρευστότητας των µικροµεσαίων επιχειρήσεων διασφαλίζοντας την βιωσιµότητά τους, στην διατήρηση της απασχόλησης, στην διευκόλυνση της πρόσβασης των ΜΕ/ΠΜΕ στο χρηµατοπιστωτικό σύστηµα µε ευνοϊκούς όρους

Να σημειωθεί ότι το Ταµείο Εγγυοδοσίας είναι ανώνυµη εταιρεία του Ελληνικού δηµοσίου που λειτουργεί από το 2004 και έχει συγχρηµατοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση µε µετοχικό κεφάλαιο €240 εκατ. €. Στόχος του Ταµείου Εγγυοδοσίας είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης των µικρών και πολύ µικρών επιχειρήσεων σε χρηµατοδότηση παρέχοντας εγγυήσεις υπέρ των µικροµεσαίων στο χρηµατοπιστωτικό σύστηµα και επιδοτώντας το επιτόκιο των δανείων.

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.