Ημεριδα για τις «Διαφυλικες σχεσεις – Σεξουαλικη αγωγη και υγεια»

Από το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Ροδόπης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης με ευθύνη του Γραφείου Αγωγής Υγείας και σε συνεργασία με την Ε,Λ.Μ.Ε. Ν. Ροδόπης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης διοργάνωσε ημερίδα Αγωγής Υγείας με θέμα, «Διαφυλικές σχέσεις – Σεξουαλική Αγωγή και Υγεία». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008, 6 – 8.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής και απευθυνόταν σε καθηγητές γονείς και κηδεμόνες ενώ ομιλήτρια ήταν η κ. Τσεμπέρη σύμβουλος οικογενειακού προγραμματισμού παιδικής – εφηβικής και νεανικής γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας στο Νομό Ροδόπης κ. Δώρα Λαδοπούλου ανέφερε ότι στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του γραφείου κάθε χρόνο καλείται η κ. Τσεμπέρη, σύμβουλος οικογενειακού προγραμματισμού παιδικής – εφηβικής και νεανικής γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών για την πραγματοποίηση ομιλιών και συζητήσεων σε όλα τα σχολεία. Ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη γίνεται ενημέρωση και συζήτηση σε σχολεία της περιοχής, κατά τη διάρκεια των οποίων η κ. Τσεμπέρη στη συζήτησή της με τα παιδιά τους μιλά για τις διαφυλικές σχέσεις και την σεξουαλική αγωγή και υγεία.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό για τα παιδιά, γιατί είναι θέμα ζωής. Είναι το πιο σημαντικό από όλα τα μαθήματα. Οι κίνδυνοι που αντλούν τα παιδιά μας, πάντα τους αντλούσαν, στη σύγχρονη εποχή είναι περισσότεροι και τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν. Γιατί όπως πολύ σωστά τονίζει η κ. Τσεμπέρη παιδιά ενημερωμένα είναι παιδιά προστατευμένα». Οι επισκέψεις θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη στην Ξυλαγανή όπου θα υπάρξει συνάντηση με τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και με γονείς.

Η κ. Τσεμπέρη πρώτα απευθύνεται στα παιδιά. «Έχει μια αμεσότητα και μιλά στα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο. Στη συνέχεια μιλά και στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς για να μπορέσουν να προσεγγίσουν τα θέματα αυτά, γιατί είναι θέματα ταμπού και τα παιδιά δεν είναι και ό,τι καλύτερο να τα μαθαίνουν από διάφορους. Παραπληροφορούνται, ενώ εδώ παίρνουν την πληροφόρηση όπως θα έπρεπε να την πάρουν»,
τόνισε η κ. Λαδοπούλου.

Η ημερίδα διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Ροδόπης της οποίας η Πρόεδρος Μαίρη Κοσμίδου ανέφερε ότι ένας από τους στόχους ίδρυσης της ΕΛΜΕ Νομού Ροδόπης είναι «η επιστημονική ανάταση και ανέλιξη των μελών της. Έτσι στο πλαίσιο αυτών των στόχων η κ. Λαδοπούλου μας έκανε κοινωνούς του προγράμματος που προωθούσε της διοργάνωσης της ημερίδας με θέμα τις διαφυλικές σχέσεις και την σεξουαλική αγωγή και υγεία και θεωρήσαμε ότι έπρεπε να στηρίξουμε την προσπάθειά της. Αρωγοί και συνεργάτες σε ότι πάντοτε έχουμε κληθεί και θα κληθούμε η ΕΛΜΕ Νομού Ροδόπης στηρίζει το έργο του Γραφείου Αγωγής Υγείας». Ευχαρίστησε την κ. Τσεμπέρη «που ακάματη συνεχίζει το δρόμο στον οποίο θα βρίσκει πάντα εμάς και τα σχολεία της Θράκης για να μορφώσει και να ενημερώσει».

Η κ. Καλλιόπη Τσεμπέρη που εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες της ανέφερε ότι «από το 1996 που θεσμοθετήθηκε η αγωγή υγείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση οργώνω κυριολεκτικά τα σχολεία της δευτεροβάθμιας από την αρχή της κάθε σχολικής χρονιάς. Στόχος μας είναι να πάρουν τα παιδιά την έγκυρη και έγκαιρη γνώση σε θέματα σεξουαλικότητας και γενικότερα η προώθηση και προάσπιση των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων των νέων παιδιών».

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.