Ημερα μνημης της Γενοκτονιας των Ελληνων της μικρας Ασιας στην Κομοτηνη

Με Μνημόσυνο των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης τίμησε τα θύματα η Κομοτηνή

Με μνημόσυνο των πεσόντων από το Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Κομοτηνής τιμήθηκε η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.
 
Την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες τέλεσε όπως κάθε χρόνο ο Σύλλογος Καππαδοκών και Μικρασιατών Ροδόπης, με τον πρόεδρό του κ. Χαράλαμπο Φαρασόπουλο να τονίζει ότι όπως φαίνεται κάθε χρόνο δίνεται ένας ιδιαίτερος και καλύτερος τόνος σε αυτή την εκδήλωση.
 
Συνεχάρη δε το μητροπολίτη Παντελεήμων για την ομιλία του, η οποία συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους, ευχαριστώντας παράλληλα την πολιτική, στρατιωτική και αστυνομική υπηρεσία της πόλης που παραβρέθηκε στην τελετή.
 
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Μανώλης Ταπατζάς σημείωσε ότι πρόκειται για μια ημέρα μνήμης και τιμής, την οποία οι νεότερες γενιές των Ελλήνων, μέσα από ιστορικές αναφορές, φωτογραφίες αλλά και ιστορίες των προγόνων τους προσπαθούν να κατανοήσουν το μέγεθος της καταστροφής, η οποία αφορά την απώλεια τόσο εδαφών, όσος και ανθρώπινων ζωών.
 
«Θα πρέπει η σημερινή γενιά να κατανοήσει το πρόβλημα και να διδαχθεί από την ιστορία, για να μην θρηνήσουμε άλλες χαμένες πατρίδες, άλλες χαμένες ζωές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.