Ημερα Ενοπλων Δυναμεων στην Κομοτηνη

Με δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο Στρατόπεδο Παράσχου τιμήθηκε η ημέρα

Με δοξολογία αλλά και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Στρατοπέδου Λοχαγού (ΠΖ) Βίκτωρα Παράσχου τιμήθηκε την Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου, η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κομοτηνή.
 

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου εντός του Στρατοπέδου, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, ενώ κατόπιν αναγνώστηκε ο πανηγυρικός της Ημέρας, στο πλαίσιο της σημασίας που προσδίδεται στην ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.


 
Στον πανηγυρικό τονίστηκε πως την 21η Νοεμβρίου, τα Εισόδια της Θεοτόκου, γιορτάζουν μαζί και οι Ένοπλες δυνάμεις, μια γιορτή όλου του έθνους, αποτείνοντας φόρο τιμής στα εκλεκτά του τέκνα, που επωμίζονται την αποστολή να προασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας από κάθε απειλή και να διασφαλίζουν την ελευθερία τους.


 
Οι ένοπλες δυνάμεις, τονίστηκε, αποτελούν αφενός την εγγύηση της ασφάλειας και των συμφερόντων της χώρας, αφετέρου το ουσιαστικότερο και ακαταμάχητο επιχείρημα της Εθνικής στρατηγικής.
 
Φέρουν δε μια ιδιαίτερα βαριά ιστορική κληρονομιά, που υπαγορεύει τους σημερινούς συνεχιστές της να τιμήσουν την ιστορία και τις θυσίες των προγόνων και να φανούν αντάξιοί τους, ενώ πραγματοποιούν και πολλά έργα προσφοράς προς την Ελληνική κοινωνία.


 
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Στρατοπέδου από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής Ταξίαρχο Γιώργο Χατζηγεωργίου, τον αντιδήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Μουρτίδη, εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας αλλά και στελέχη εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.