Ηλιας Κρεουζης: «Στοχος να διατηρηθει ο βασικος κορμος και στην Pre League»

«Οι επαρχιακές ομάδες δεν πρέπει να χάνουν τον προσανατολισμό τους και οφείλουν να στηρίζονται στα δικά τους παιδιά»

«Γιορτή του Beach Volley στην Αλεξανδρούπολη το τριήμερο 10 με 12 Ιουλίου»

 
Ο Ηλίας Κρεούζης αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για το βόλεϊ της πόλης μας καθώς από το 2017 που ανέλαβε τα ηνία στην Αθλητική Ένωση Κομοτηνής έχει καταφέρει να φέρει μαζί του μία διαφορετική πνοή τεχνογνωσίας και ανόδου του αθλήματος. Ο νεαρός προπονητής, ο οποίος για 4η συνεχόμενη σεζόν θα βρεθεί στο «τιμόνι» της ΑΕ Κομοτηνής στο πρωτάθλημα της Pre League μίλησε στην εκπομπή «Αρχίζει το Ματς» και τον Βασίλη Στοάκη για τον σχεδιασμό της ΑΕ Κομοτηνής ενόψει της νέας σεζόν, στάθηκε στη σημασία που έχει η επιμόρφωση στους προπονητές των ακαδημιών ώστε να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή ενώ παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, ώστε να συμμετέχει στο τουρνουά North Junior που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη από τις 10 έως τις 12 Ιουλίου.
 

«Δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για τον πρωταθλητή γιατί οι ομάδες δεν μπορούν να έχουν διάρκεια»

 
ΠτΘ: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που συνεχίζεται το πρωτάθλημα της και βλέπουμε αγώνες για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Πώς βλέπεις με το δικό σου πιο έμπειρο και τεχνικά καταρτισμένο μάτι τους αγώνες;

Η.Κ.:  Το στενόχωρο είναι πως δεν υπάρχουν θεατές, οι οποίοι θα έδιναν διαφορετική νότα σε κάθε αναμέτρηση. Αυτό σίγουρα μας ξινίζει. Με δεδομένο πως δεν υπήρχε χρόνος για προετοιμασία και δυνατότητα διεξαγωγής φιλικών, νομίζω πως η εικόνα είναι θετική.  Είναι δύσκολο να κρατήσεις αυτήν την περίοδο συνεχόμενη ροή στο παιχνίδι σου και είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και από τις 4 ομάδες που συμμετείχαν. Λίγο πολύ το περίμενα το πώς θα εξελιχθούν τα παιχνίδια και πιστεύω πως στους τελικούς θα δούμε το πραγματικό πρόσωπο των ομάδων.  Σχετικά με τον πρωταθλητή δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη γιατί αυτό που βλέπουμε δεν είναι η πραγματική εικόνα των ομάδων και δεν ξέρουμε αν μπορούν να κρατήσουν το επίπεδο ψηλά σε διάρκεια. Είναι ποιοτικές ομάδες με πολύ καλούς αθλητές και ποιότητα στο ρόστερ, με αθλητές που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάθε φάση. Και οι 4 ομάδες είχαν πολύ καλούς προπονητές με το δικό τους τρόπο σκέψης.
 

«Η Pre League θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του αθλήματος»

 
ΠτΘ: Η ΑΕ Κομοτηνής την επόμενη σεζόν θα συμμετέχει σε μία νέα κατηγορία που θα αποτελεί τον προθάλαμο για την Volleyleague. Είσαστε έτοιμοι για τη νέα πρόκληση;

Η.Κ.: Εγώ από την αρχή ήμουν θετικός στη δημιουργία μίας νέας κατηγορίας και φυσικά επέμενα πως εκεί έπρεπε να συμμετέχει η ομάδα μας. Ό,τι γίνεται είναι προς όφελος του αθλήματος. Είναι ένας προθάλαμος για την Volleyleague καθώς υπήρχε χάσμα ανάμεσα σε Α2 και Α1. Είμαι βέβαιος πως αυτό το εγχείρημα θα πετύχει και θα δώσει διαφορετική πνοή στο άθλημα. Η Κομοτηνή προετοιμάζεται για τη νέα κατηγορία, έχουμε κάποια πλάνα και θέλουμε να κρατήσουμε τον βασικό κορμό της ομάδας μας και ανάλογα με το μπάτζετ και τα έσοδα που θα έχουμε ίσως κινηθούμε σε μία προσθήκη πρωτοκλασάτου αθλητή. Ακόμα όμως είμαστε στη θεωρεία και στην πράξη θα κινηθούμε από εβδομάδα. Μέχρι τις 15-20 Ιουλίου θα έχουμε πλήρη εικόνα σχετικά με τη σύνθεση της ομάδας μας.
 
ΠτΘ: Συνεχίζουμε με καλοκαιρινή διάθεση και σε ένα τουρνουά Beach Volley, που θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη και είσαι τοπικός συνεργάτης. Μίλησε μας για αυτό το εγχείρημα το οποίο αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον όλης της Θράκης το επόμενο τριήμερο.

Η.Κ.:  Φέτος λόγω της απόφασης της ΕΟΠΕ για τη μη διεξαγωγή τουρνουά Beach Volley βρήκαμε χώρο και χρόνο για τη διεξαγωγή τουρνουά με την βοήθεια του North και του Σπύρου Γκολίτση. Έτσι φτιάξαμε κάποιους σταθμούς ώστε να συμμετέχουν τα μικρά παιδιά ηλικίας 2002-03 και πάνω, ώστε να έχουν αγωνιστική δράση. Πήραμε την έγκριση της Ομοσπονδίας. Το ταξίδι ξεκινάει στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και ολοκληρώνεται στην Πρέβεζα. Ο νικητής δεν θα έχει μοριοδότηση ωστόσο θα είναι ένας τίτλος πρωταθλητή. Σίγουρα θα γίνει μία όμορφη διοργάνωση στην Αλεξανδρούπολη στο Beach Bar «Χάραμα» που μας βοηθάει. Καλώ όλον τον κόσμο της Κομοτηνής και ειδικά τις νέες ηλικίες να έρθουν και να συμμετάσχουν και είμαι σίγουρος πως θα αποζημιωθούν από το αποτέλεσμα.  Έτσι δίνουμε ραντεβού στην Αλεξανδρούπολη από την Παρασκευή 10 μέχρι την Κυριακή 12 Ιουλίου.
 

«Το ελληνικό βόλεϊ χρειάζεται τον ΑΟ Ορεστιάδας και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης»

 
ΠτΘ: Ο Έβρος μετά το 2009 και για δεύτερη φορά μετά την πρώτη άνοδο του ΑΟ  Ορεστιάδας το 1985 δεν θα έχει εκπροσώπηση στην Α1.  Πόσο λυπηρό είναι για έναν νομό που ζει για το βόλεϊ αλλά και για το ίδιο το άθλημα;

Η.Κ.: Σίγουρα είναι λυπηρό και στενόχωρο. Ο Εθνικός είναι η ζωντανή ιστορία του ελληνικού βόλεϊ και γενικά ότι είναι αβέβαιο το μέλλον του είναι το χειρότερο. Με σωστή διαχείριση και επιλογές θα μπορούσε σαν Οργανισμός να συμμετέχει σε οποιαδήποτε κατηγορία. Το τι έχει συμβεί δεν μπορούμε να το αναλύσουμε εμείς. Μία ομάδα της επαρχίας οφείλει να στηρίζεται στα δικά της παιδιά και να μην χάνει τον προσανατολισμό της. Στη διάρκεια αυτής της δεκαετίας κάπου χάθηκε ο προσανατολισμός. Παρουσιάστηκαν έξοδα τα οποία δεν μπορούσαν να διαχειριστούν και γενικά η ομάδα φάνηκε πως δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει σε αυτά. Σίγουρα δεν πέσαμε από τα σύννεφα από την εξέλιξη.  Ήταν μαθηματικά βέβαιο πως θα ερχόταν αυτή η ημέρα. Έπρεπε να υπήρχε γενναία διαχείριση. Σίγουρα όμως δεν πέσαμε από τα σύννεφα από την εξέλιξη. Εύχομαι ο Εθνικός να ορθοποδήσει γρήγορα γιατί έχει βγάλει σπουδαίους αθλητές. Το βόλεϊ χρειάζεται δυνατούς τόσο τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης όσο και τον ΑΟ Ορεστιάδας.
 

«Αν συνεχίσουν αγαπημένοι και ενωμένοι οι άνθρωποι της ΑΕ Κομοτηνής θα δουν σύντομα μεγάλα αποτελέσματα στις ακαδημίες»

 
ΠτΘ: Για να κλείσουμε τη συζήτηση μας με αισιοδοξία και γνωρίζοντας καλά την αγάπη που έχεις για τις υποδομές, πώς κρίνεις την προσπάθεια που γίνεται στις ακαδημίες της ΑΕ Κομοτηνής;

Η.Κ.: Στα αγόρια έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά και σιγά σιγά παρουσιάζουμε στον κόσμο αθλητές από τα σπλάχνα της Κομοτηνής. Είμαστε σε καλό δρόμο. Οι άνθρωποι της διοίκησης προσπαθούν σκληρά για το αναπτυξιακό κομμάτι. Δουλεύουν πραγματικά σκληρά για τη διάδοση του αθλήματος. Πρέπει να μπορέσουμε να βρούμε την οικονομική δυνατότητα για να αναπτυχθεί το αναπτυξιακό κομμάτι. Χωρίς χρήματα δεν γίνεται δουλειά. Πρέπει να βρεθούν οι πόροι ώστε να καταρτισθούν οι προπονητές μας, να τους παρέχουμε εξειδίκευση και να μπορέσουν να διδάξουν στα παιδιά κάτι το οποίο το έχουν διδαχθεί καλά και οι ίδιοι. Για να γίνει αυτό χρειάζεται οικονομική στήριξη. Η διοίκηση προσπαθεί σκληρά για την εξέλιξη των ακαδημιών και είμαι σίγουρος πως αν μείνουν έτσι αγαπημένοι τα επόμενα χρόνια θα δουν τις ακαδημίες να έχουν ακόμα περισσότερα παιδιά και πολλές επιτυχίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.