Ιλχαν Αχμετ: «Να μην διαψευσθουν οι προσδοκιες των Θρακιωτων»

Στη συνεδρίαση της διακομματικής για τη Θράκη συμμετείχε ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ

Στο πλαίσιο της εκ περιτροπής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης το Κινήματος σε αυτή

 

Στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου συμμετείχε, στο πλαίσιο της απόφασης του Κινήματος Αλλαγής για την εκ περιτροπής κοινοβουλευτική εκπροσώπηση σε αυτή, ο βουλευτής Ροδόπης, κ. Ιλχάν  Αχμέτ, μαζί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

 

Ο βουλευτής τόνισε στην τοποθέτηση του πως η διακομματική επιτροπή δεν εκπροσωπεί την εκτελεστική εξουσία και δεν έχει αρμοδιότητα την χάραξη μιας εφαρμοσμένης πολιτικής η οποία είναι δουλειά του υπουργικού συμβουλίου και του κάθε υπουργείου ξεχωριστά, αλλά πρέπει, αφού ακούσει τους θεσμικούς φορείς χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, να καταλήξει σε ένα πόρισμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο τόσο για τα αμιγώς μειονοτικά θέματα όσο και για την οικονομική ανάπτυξη της Θράκης.

 

Ζήτησε όμως από την επιτροπή, «να μην διαψευσθούν οι προσδοκίες των Θρακιωτών», υπενθυμίζοντας πως η πρώτη ανάλογη επιτροπή, τη δεκαετία του ’90, έκανε αξιόλογο έργο και είχε καλές προτάσεις, κάποιες από τις οποίες υλοποιήθηκαν.

 

«Η κάθε κυβέρνηση που ερχόταν και στα θέματα τα καθαρά μειονοτικά και στα άλλα αναπτυξιακά, όλο και κάτι έκανε» σημείωσε, όμως θεωρεί σημαντικό, με δεδομένη την γεωστρατηγική πραγματικότητα και την οικονομική κατάσταση στην περιοχή, να μην καλλιεργηθούν υπέρμετρες προσδοκίες από την Επιτροπή, γιατί ακόμα μια διάψευση για τους κατοίκους της περιοχής, θα δημιουργήσει ένα μεγάλο ψυχολογικό τραύμα.

 

«Άρα, πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι, δεν πρέπει να “λαϊκίσουμε” και πρώτα βάζω τον εαυτό μου και όλους» ανέφερε, για αυτό και πρέπει να ακουστούν όλοι, με συγκεκριμένη ατζέντα, με συγκεκριμένα θέματα τα οποία θα κατατεθούν, θα συζητηθούν, θα γίνει επεξεργασία τους ώστε η τωρινή αλλά και οι επόμενες κυβερνήσεις να έχουν στα χέρια τους μια σοβαρή δουλειά.

 

«Η επιτροπή αυτή οφείλει να επενδύει στην αρμονική συνύπαρξη, να ακυρώνει τους εθνικισμούς και τους λαϊκισμούς και να ανοίγει δρόμους για το μέλλον» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.