Ιλχαν Αχμετ: «Επιδιωκετε τη διανομη πολιτικης ελεημοσυνης και τιποτα παραπανω»

Επίθεση από το βήμα της βουλής στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης

Ολομέτωπη κριτική στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Ιλχάν Αχμέτ, κατά την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Ολομέλεια με αφορμή Επερώτηση που κατατέθηκε από την Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θέμα: «Η ανυπαρξία Αγροτικής Πολιτικής και η έλλειψη σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, έχουν οδηγήσει στην εγκατάλειψη του αγροτικού τομέα και της ελληνικής υπαίθρου».
 
Ο βουλευτής Ροδόπης αναφέρθηκε ειδικότερα στο σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην Ροδόπη και την ΠΑΜ-Θ, εστιάζοντας την προσοχή του στις αποζημιώσεις στους καπνοπαραγωγούς, στην μειωμένη φετινή παραγωγή στην παραγωγή βαμβακιού, στην μικρή συμμετοχή στο κομμάτι της χρηματοδότησης της βιολογικής γεωργίας στην Περιφέρειά μας, ενώ δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει στην ομιλία του και το πρόσφατο ψήφισμα των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας με το σύνολο των αιτημάτων τους.
 
Να σημειωθεί ότι ο κ. Ιλχάν Αχμέτ κατήγγειλε ήδη το πρόβλημα που παρουσιάζεται με τις αποζημιώσεις των 100 ευρώ που δόθηκαν στον καπνό από το πρόγραμμα de minimis και οι οποίες υπάγονται σε φορολογία με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι μικροπαραγωγοί του καπνού στην Ροδόπη σε υπέρβαση εισοδήματος και υπαγωγή σε καθεστώς τήρησης λογιστικών βιβλίων με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την οικονομική τους βιωσιμότητα.
 
«Επιδιώκετε τη διανομή πολιτικής ελεημοσύνης και τίποτα παραπάνω. Αποζημιώνετε με 100 ευρώ ανά στρέμμα καπνοπαραγωγούς στη Ροδόπη  ή με 60 ευρώ ανά στρέμμα σε άλλες περιοχές της, καταδικάζοντας τελικά όλους αυτούς και τις οικογένειες τους στην απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση» τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ιλχάν Αχμέτ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.